Våra olika aktiviteter

Här finns höstens kalendarium
och här finns alla träffar utom anhörigträffarna som en pdf.

”Fokus på…”-träffar första måndagen varje månad utom januari och juli. Både medlemmar och icke-medlemmar är välkomna.
Rådsalen, Fullerstatorget 4, Huddinge, som har egen ingång mellan portarna 4 och 6.
I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.

Från 17.30 finns vi på plats, 18.00 bjuder vi på ”matigt” fika, och 19.00 börjar kvällens program, och håller på till 20.30 som längst. Med en bensträckarpaus någonstans i mitten.

Datum hösten 2018:
6 Augusti: inför skolstart och om Attention-projektet Nätkoll.
3 September: Svampkunskap, uteliv och hälsa.
1 Oktober: Här finns språket i hjärnan.
5 November: Hjälp! Personliga ombud och anhörigstöd.
3 December: Kul julstrul, allsång med David.


Hösten 2018 tillkommer medlemsträffar också i Botkyrka. Det blir denna termin fyra onsdagskvällar i Studieförbundet Vuxenskolans lokal Broängsgården på Falkvägen i Solbo.
Onsdagarna 12 september, 10 oktober, 31 oktober och 28 november 18.00-21.00. Vi bestämmer inget tema i förväg, utan låter samtalen flöda fritt, eller kommer eventuellt på ett tema för kvällen när vi börjar. Vi bjuder självklart på fika. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.


Filmtajm vissa lördagar i Rådsalen.
Hösten 2018 fortsätter vi vårens projekt med filmvisningar, tre lördagar under hösten med start kl 15. Än så länge är det alltid filmer med NPF-tema, med möjlighet att diskutera direkt efter filmen, t ex hur bra vi tyckte NPF porträtterades i filmen.
Mer om filmvisningarna här!
I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.


Träffar i personlig miljö för vuxna med egen diagnos hemma hos ordförande Anders Pemer i Vårsta.
Fredagsträffarna börjar för de som vill med middag på Restaurang Lilla Vårsta 17.30 (där var och en betalar sin mat), annars kan man komma direkt hem till Anders ca 19.00. Attention Huddinge-Botkyrka-Salem bjuder på läsk och snacks. Vid lördagsträffarna öppnar Anders dörrarna från 14.00 och har öppet hus hela eftermiddagen och kvällen. De flesta brukar gå och äta middag på Restaurang Lilla Vårsta ca kl 18.00-18.30. Här är det mer en blandning av knytkalas och ”bring your own”, så det finns alltid fika, läsk, vatten och diverse tilltugg.
Mer information och anmälningsfomulär till närmaste ”Fredag hos Pemer” här.
Mer information och anmälningsfomulär till närmaste ”grödingeträff” här.


Föräldraträffarna i Stuvsta startade vårterminen 2018, och blev i princip helt fulltecknade. Deltagarna kom inte bara från Stuvsta med omnejd. Hösten 2018 blir det tre nya träffar, 27 september, 25 oktober och 22 november kl 18.30-20.00, i Stuvstakyrkans lokaler på Mellanskogsvägen 1-3 i Stuvsta, ingång SMU-gården. Ungefär 500 meter från Stuvsta station. I samarbete med Studieförbundet Bilda och Stuvstakyrkan.
Kostnad: Efter förmåga, 0-75 SEK/gång. Information: Kontakta vår ledare Anna Aronsson (0738234146).
Kontakt studieförbundet Bilda: Mikael Ivarsson 08-7271833


Hösten 2018 inledde vi en serie anhörigträffar i Botkyrka, i samarbete med Botkyrka kommuns anhörigverksamhet. Tyvärr fick samtliga tre anmälda förhinder för resten av serien inom de första fyra veckorna, varför denna omgång därefter fick ställas in, men vi försöker igen våren 2019! De träffar som hann bli av kändes lyckade och inspirerande och var uppskattade av deltagarna.


2015-2018 kunde vi gå in som medarrangörer av föräldraträffar som redan hade hållits sedan några år tillbaka i Salem. I mars 2018 hade detta nätverk en sista avslutande träff. Vid intresse för ny(a) anhöriggrupp(er) i Salem, kan Salems anhörigkonsulent Anneli Ritter, anneli.ritter@salem.se eller telefon 08-532 594 89, hjälpa till med lokaler för det. Vi står bakom det också, men kan inte garantera att vi kan bidra med ledare för träffarna. Vi skulle behöva aktiva i Salem.


NPF-gympa på torsdagkvällar.
Hölls under hösten 2017 i idrottshallen i Växthus1/Huddinge Konferenscenter, vid södra änden av Huddinge bussterminal, alltså bara några hundra meter från Rådsalen.

 


Vid intresse och tillräckligt med folk som kan driva det vore det optimalt med något regelbundet i Norra Botkyrka och kanske Skogås också. Vill du bli aktiv, hör av dig!

husabokarta