Våra olika aktiviteter

”Fokus på…”-träffar första måndagen varje månad utom januari och juli. Både medlemmar och icke-medlemmar är välkomna.
Rådsalen, Fullerstatorget 4, Huddinge, som har egen ingång mellan portarna 4 och 6.

Från 17.30 finns vi på plats, 18.00 bjuder vi på fika, och 19.00 börjar kvällens program, och håller på till 20.30 som längst. Med en bensträckarpaus någonstans i mitten.

Datum hösten 2018:
6 Augusti: inför skolstart och om Attention-projektet Nätkoll.
3 September: Svampkunskap, uteliv och hälsa.
1 Oktober: Här finns språket i hjärnan.
5 November: Hjälp! Personliga ombud och anhörigstöd.
3 December: Kul julstrul, allsång med David.


Hösten 2018 har vi tänkt försöka lägga till med kompletterande träffar i Botkyrka. Onsdagar eller torsdagar, mer mitt i månaden, i Vuxenskolans lokal Broängsgården på Falkvägen i Solbo. Mer info kommer så fort allt blir klart.


Filmtajm vissa lördagar.
Hösten 2018 fortsätter vi vårens projekt med filmvisningar, tre lördagar under hösten med start kl 15.
Vi repriserar vårens båda filmer och lägger till en till med NPF-tema.
11 augusti visar vi filmen Hemma med Moa Gammel, Simon J Berger och Anita Wall. Moa spelar Lou, en ung kvinna med påtagligt autistiska drag som äntligen får lära känna sin mormor, spelad av Anita Wall som fick en guldbagge för denna roll.

6 oktober repriserar vi Utanför din dörr med Eric Donell och Lina Englund, om André som har Tourettes syndrom, och 10 november blir det I rymden finns inga känslor med Bill Skarsgård och Cecilia Forss, om Simon som har Aspergers syndrom. Mer om filmvisningarna här!


NPF-gympa på torsdagkvällar.
Hölls under hösten 2017 i idrottshallen i Växthus1/Huddinge Konferenscenter, vid södra änden av Huddinge bussterminal, alltså bara några hundra meter från Rådsalen.

Lokalerna är för stora och oändamålsenliga i förhållande till mängden deltagande, så fortsatta möjligheter är nu under övervägande. Tills vidare alltså inget schemalagt.


Träffar i personlig miljö för vuxna med egen diagnos hemma hos ordförande Anders Pemer i Vårsta, ”fredag hos Pemer”.

Ungefär en fredag per månad. För de som vill börjar det med middag på Restaurang Lilla Vårsta 17.30 (där var och en betalar sin mat), annars kan man komma direkt hem till Anders ca 19.00. Attention Huddinge-Botkyrka-Salem bjuder på läsk och snacks. Ett samarbete med Organiserade Aspergare Stockholm.
Mer information och anmälningsfomulär till närmaste tillfälle här. Via länkarna på den sidan kan du hitta de liknande träffar Anders också har ungefär en lördag per månad.


Vi är medarrangör av föräldraträffar i Stuvsta.

På senare år har vi varit medarrangörer av en serie föräldraträffar som redan hade hållits sedan några år tillbaka i Salem. I mars 2018 har detta nätverk nu haft en sista avslutande träff. Vid intresse för ny(a) anhöriggrupp(er) i Salem, har Salems anhörigkonsulent Anneli Ritter, anneli.ritter@salem.se eller telefon 08-532 594 89, aviserat att hon kan hjälpa till med lokaler för det.

Föräldraträffarna i Stuvsta startade torsdag 18 januari, och har blivit i princip helt fulltecknade. Deltagarna kommer inte bara från Stuvsta med omnejd. Det här måste utvecklas vidare. Vi ska jobba vidare med de studieförbund vi samarbetar med, så att förhoppningsvis ännu fler grupper kan komma igång i höst, även i Botkyrka!


Hösten 2018 kommer vi att starta anhörigträffar i Botkyrka, i samarbete med Botkyrka kommuns anhörigverksamhet. Mer information kommer om detta!


Vid intresse och tillräckligt med folk som kan driva det vore det optimalt med något regelbundet i Norra Botkyrka och kanske Skogås också. Vill du bli aktiv, hör av dig!

husabokarta