Våra olika aktiviteter

Här finns vårens kalendarium.

“Fokus på…”-träffar första måndagen varje månad utom januari och juli. Både medlemmar och icke-medlemmar är välkomna.
Rådsalen, Fullerstatorget 4, Huddinge, som har egen ingång mellan portarna 4 och 6.
I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.

Från 17.30 finns vi på plats, 18.00 bjuder vi på “matigt” fika, och 19.00 börjar kvällens program, och håller på till 20.30 som längst. Med en bensträckarpaus någonstans i mitten.

Datum våren 2019:
4 februari: Autism, känslor och etisk stress med Jonna Bornemark.
4 mars: Årsmöte. Underhållning med BondiMusic.
1 april: Att förstå din handläggare med Erik Hedvall.
6 maj: Kamouflerad autism: Så fungerar den med Kenny Kvarnström.
3 juni: Hjärnan i rörelse med Lisel Humla Sjöstedt.

NPF föräldraträffar i Stuvsta är nu planerade för våren 2019: Vi ses 18.30-20.00 i Stuvstakyrkan, ingång SMU gården. Kostnad 200 kr/termin

 

Datum för våren 2019:
24 Januari: Hur får jag egen tid/ tid för återhämtning?
5 Februari: Föreläsning med Sofia Camnerin
21 Februari: Hur kan jag få kvalitetstid med barnen / syskonen?
21 Mars: Hur håller vi ihop som familj?
25 April: Hur förbättrar jag samarbetet med skolan?
16 Maj:  Hur hanterar jag sommarlovet/ semestern?


Hösten 2018 tillkom medlemsträffar också i Botkyrka. Det blev inte så många närvarande, men vi tror på att erbjuda ett brett utdbud i våra kommuner, och att fortsätta med detta. Våren 2019 blir det sista onsdagen i varje månad, dvs 30/1, 27/2, 27/3, 24/4 och 29/5, kl 18.00-20.30, i Studieförbundet Vuxenskolans lokal Broängsgården på Falkvägen i Solbo.
Vi bestämmer inget tema i förväg, utan låter samtalen flöda fritt, eller kommer eventuellt på ett tema för kvällen när vi börjar. Vi bjuder självklart på fika. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.


Filmtajm vissa lördagar i Rådsalen.
Våren 2019 fortsätter vi förra årets projekt med filmvisningar, tre lördagar under våren med start kl 15. Än så länge är det alltid filmer med NPF-tema, med möjlighet att diskutera direkt efter filmen, t ex hur bra vi tyckte NPF porträtterades i filmen. Denna gång tillkommer två utländska filmer, amerikanska Adam och belgiska Ben X, samt repris på svenska Hemma från i höstas.
Mer om vårens filmvisningar här.
I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.


Träffar i personlig miljö för vuxna med egen diagnos hemma hos ordförande Anders Pemer i Vårsta.
Fredagsträffarna börjar för de som vill med middag på Restaurang Lilla Vårsta 17.30 (där var och en betalar sin mat), annars kan man komma direkt hem till Anders ca 19.00. Attention Huddinge-Botkyrka-Salem bjuder på läsk och snacks. Vid lördagsträffarna öppnar Anders dörrarna från 14.00 och har öppet hus hela eftermiddagen och kvällen. De flesta brukar gå och äta middag på Restaurang Lilla Vårsta ca kl 18.00-18.30. Här är det mer en blandning av knytkalas och “bring your own”, så det finns alltid fika, läsk, vatten och diverse tilltugg.
Mer information och anmälningsfomulär till närmaste “Fredag hos Pemer” här.
Mer information och anmälningsfomulär till närmaste “grödingeträff” här.


Föräldraträffarna i Stuvsta startade vårterminen 2018, och blev i princip helt fulltecknade. Deltagarna kom inte bara från Stuvsta med omnejd. Hösten 2018 blev det tre nya träffar med betydligt färre deltagare, men nu kör man igång tredje terminen, 24 janari, 21 februari, 21 mars, 25 april och 16 maj kl 18.30-20.00, varje gång med olika teman, i Stuvstakyrkans lokaler på Mellanskogsvägen 1-3 i Stuvsta, ingång SMU-gården. Ungefär 500 meter från Stuvsta station. I samarbete med Studieförbundet Bilda och Stuvstakyrkan.
Kostnad: 200 kr för hela terminen. Information: Kontakta vår ledare Anna Aronsson (0738234146).
Kontakt studieförbundet Bilda: Mikael Ivarsson 08-7271833


Hösten 2018 inledde vi en serie anhörigträffar i Botkyrka, i samarbete med Botkyrka kommuns anhörigverksamhet. Tyvärr fick samtliga tre anmälda förhinder för resten av serien inom de första fyra veckorna, varför denna omgång därefter fick ställas in. De träffar som hann bli av kändes lyckade och inspirerande och var uppskattade av deltagarna. Dessvärre sviktar orken hos ordförande Anders som var mest involverad i detta, så någon fortsättning är tyvärr inte möjlig nu genast till våren 2019.


2015-2018 kunde vi gå in som medarrangörer av föräldraträffar som redan hade hållits sedan några år tillbaka i Salem. I mars 2018 hade detta nätverk en sista avslutande träff. Vid intresse för ny(a) anhöriggrupp(er) i Salem, kan Salems anhörigkonsulent Anneli Ritter, anneli.ritter@salem.se eller telefon 08-532 594 89, hjälpa till med lokaler för det. Vi står bakom det också, men kan inte garantera att vi kan bidra med ledare för träffarna. Vi skulle behöva aktiva i Salem.


NPF-gympa på torsdagkvällar.
Hölls under hösten 2017 i idrottshallen i Växthus1/Huddinge Konferenscenter, vid södra änden av Huddinge bussterminal, alltså bara några hundra meter från Rådsalen.

 


Vid intresse och tillräckligt med folk som kan driva det vore det optimalt med något regelbundet i Norra Botkyrka och kanske Skogås också. Redan under våren finns en vag tanke om att försöka arrangera något enstaka testevenemang i norra Botkyrka, eventuellt i Hallunda Folkets Hus eller Albys hjärta.

Vill du bli aktiv, hör av dig!

husabokarta