Här finns vårens kalendarium.

Måndagar Huddinge
Onsdagar Botkyrka
Hemma hos-träffar hos Anders i Vårsta
Söndagsträffar i Rådsalen

Vår äldsta svit av aktiviteter (ända sedan sena 00-talet) är månadsträffarna första (helgfria) måndagen varje månad utom januari och juli. Både medlemmar och icke-medlemmar är välkomna. Hösten 2019 förenklade vi konceptet på måndagar till rent sociala träffar för att umgås och fika, men från våren 2020 har de alltid ett tema igen.

Måndagsträffarna hålls i vår huvudlokal på senare år, Rådsalen på Fullerstatorget 4, Huddinge, där vi också har vårt kansli.

Rådsalen har egen ingång mellan portarna 4 och 6.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.

Från 17.30 finns vi på plats, 18.00 bjuder vi på ”matigt” fika, och 19.00 börjar kvällens program, och håller på till 20.30 som längst. Med en bensträckarpaus någonstans i mitten.

Datum våren 2020: 3 februari ”Djurs betydelse för hälsan”, 2 mars årsmöte, 6 april ”Kenny filosoferar”, 4 maj ”Rörelse mot hälsa” och 1 juni ”Målayoga”.

Så hittar du till Rådsalen.


För den som bor i Botkyrka och hellre tar sig till något i sin närhet, eller som har svårt just på måndagar eller första veckan i månaden, har vi också försökt ett par terminer med träffar i Botkyrka, en onsdag i varje månad, mot slutet av månaden. Det har hittills aldrig kommit särskilt många, men det har varit totalt tre personer hela två gånger vid det här laget. Vilken onsdagsträff blir det t o m fyra? Vi tror på att erbjuda ett brett utbud i våra kommuner, och att fortsätta med detta.

Onsdagar från kl 18.00. Våren 2020 blir det 22 januari, 19 februari, 18 mars, 22 april och 20 maj. Vi bestämmer inget tema i förväg, utan låter samtalen flöda fritt. Vi bjuder självklart på fika. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.

Studieförbundet Vuxenskolans lokal Broängsgården, Falkvägen 42. Kommunalt kan man åka buss 715 från Tumba kl 17.48 mot Solbo, framme 17.58 vid näst sista hållplatsen Broängsvägen. Det är precis vid rätt hus och bara några meter fram till ingången, där du får ringa på.

Det är givetvis helt okej att anlända senare, om du inte kan hinna till kl 18. 715-bussarna går ganska tätt fram till 19-tiden, sedan börjar det tunnas ned till halvtimmestrafik. För dig med bil finns ett antal parkeringsplatser framför huset (infart via Vattravägen-Broängsvägen-Falkvägen).


Träffar i personlig miljö för vuxna med egen diagnos hemma hos ordförande Anders Pemer i Vårsta.
Fredagsträffarna börjar för de som vill med middag på Restaurang Lilla Vårsta 17.30 (där var och en betalar sin mat), annars kan man komma direkt hem till Anders ca 19.00. Attention Huddinge-Botkyrka-Salem bjuder på läsk och snacks.

De flesta lördagsträffar ersätts våren 2020 med det nya träffkonceptet på söndagar i Rådsalen, men det blir en i februari och en framme i juli. Då öppnar Anders dörrarna från 14.00 och har öppet hus hela eftermiddagen och kvällen. De flesta brukar gå och äta middag på Restaurang Lilla Vårsta ca kl 18.00-18.30. Traditionen vid dessa träffar är en blandning av knytkalas och ”bring your own”, så det finns alltid fika, läsk, vatten och diverse tilltugg. Men föreningen står även här för att det definitivt finns en del hemma hos Anders.

Mer information och anmälningsformulär till närmaste ”Fredag hos Pemer” här.
Mer information och anmälningsformulär till närmaste ”grödingeträff” här.


Söndagsträffar i Rådsalen
Lördagsträffar hos Anders och de tidigare filmvisningarna stöps om och uppgår i en ny typ av storträff ungefär en söndag per månad i Rådsalen. Alla intresserade är välkomna. Vi har hela Rådsalen bokad, och olika grupper kan dela upp sig på olika aktiviteter på många olika håll, allt efter behov. Filmvisning är möjligt vid intresse, vi har en del spel på plats. Vi öppnar dörrarna från 14.00 och har öppet hus hela eftermiddagen och kvällen. Äta middag kan lösas med att gå och äta eller köpa med sig mat tillbaka från något av alla matställen i närheten. Direkt vid Fullerstatorget finns Grekiska Kolgrillbaren och Indiska Tandooriköket, ett stenkast längre bort finns Pizzeria Milano nedanför busstorget. Föreningen står för fika, läsk, vatten och diverse tilltugg.

Mer information och anmälningsformulär till närmaste ”huddingeträff” här.


Föreningarna i Rådsalen delar på en filmlicens för lokalen, och har därmed rätt att visa filmer från de flesta svenska rättighetshavare för våra medlemmar, s k institutionell visning. Under ett par terminer har vi testat med filmvisningar, men med ganska få som kommit varje gång. För närvarande är det lagt på is som egen aktivitet, men filmvisning kan alltid bli aktuellt under söndagsträffarna.


2015-2018 kunde vi gå in som medarrangörer av föräldraträffar som redan hade hållits sedan några år tillbaka i Salem. I mars 2018 hade detta nätverk en sista avslutande träff. Vid intresse för ny(a) anhöriggrupp(er) i Salem, kan Salems anhörigkonsulent Anneli Ritter, anneli.ritter@salem.se eller telefon 08-532 594 89, hjälpa till med lokaler för det. Vi står bakom det också, men kan inte garantera att vi kan bidra med ledare för träffarna. Vi skulle behöva aktiva i Salem.


Hösten 2018 inledde vi en serie anhörigträffar i Botkyrka, i samarbete med Botkyrka kommuns anhörigverksamhet. Tyvärr fick samtliga tre anmälda förhinder för resten av serien inom de första fyra veckorna, varför denna omgång därefter fick ställas in. De träffar som hann bli av kändes lyckade och inspirerande och var uppskattade av deltagarna. Dessvärre sviktar orken hos ordförande Anders som var mest involverad i detta, så någon fortsättning är tyvärr inte möjlig nu genast till våren 2019.


Från våren 2018 till våren 2019 var vi medarrangörer av föräldraträffar i Stuvsta. Det var stort intresse första terminen, men tunnades ut till nästan inget sista terminen och får ingen fortsättning hösten 2019, men får vi tecken på stort intresse igen är vi förstås beredda att reagera. Träffarna i Stuvsta var i samarbete med Stuvstakyrkan.


NPF-gympa på torsdagkvällar.
Hölls under hösten 2017 i idrottshallen i Växthus1/Huddinge Konferenscenter, vid södra änden av Huddinge bussterminal, alltså bara några hundra meter från Rådsalen.

 


Vid intresse och tillräckligt med folk som kan driva det vore det optimalt med något regelbundet i Norra Botkyrka och kanske Skogås/Trångsund också. Träffar i norra Botkyrka kunde också vara en möjlighet att komma till för intresserade på Ekerö, där det inte finns någon egen förening. (På samma sätt har Skogås/Trångsundsbor nära till aktiviteter som arrangeras i Haninge.) Det finns redan tankar om att försöka arrangera något enstaka testevenemang i norra Botkyrka i någon av ett par tänkbara lokaler (Hallunda Folkets Hus, Albys hjärta, Rotemannen och Mångkulturellt Centrum i Fittja är tänkbara alternativ.)

Vill du bli aktiv, hör av dig!

husabokarta