Våra olika aktiviteter

Här finns höstens kalendarium.

Måndagar Huddinge
Onsdagar Botkyrka
Hemma hos-träffar hos Anders i Vårsta
Filmvisningar

Vår äldsta svit av aktiviteter (ända sedan slutet av 00-talet) är månadsträffarna första (helgfria) måndagen varje månad utom januari och juli. Både medlemmar och icke-medlemmar är välkomna. Från hösten 2019 förenklar vi konceptet på måndagar till rent sociala träffar för att umgås och fika. Eventuella föreläsningar får tillkomma som separata aktiviteter på egna dagar.

Måndagsträffarna hålls i vår huvudlokal på senare år, Rådsalen på Fullerstatorget 4, Huddinge, där vi också har vårt kansli.

Rådsalen har egen ingång mellan portarna 4 och 6.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.

Från 17.30 finns vi på plats, 18.00 bjuder vi på “matigt” fika, och 19.00 börjar kvällens program, och håller på till 20.30 som längst. Med en bensträckarpaus någonstans i mitten.

Datum hösten 2019: 5 augusti, 2 september, 7 oktober, 4 november och 2 december.

(Här en redigerad version av bilden. Observera att filmvisningsdatumet i oktober är feltryckt på kortet medlemmarna fått med posten. Tyvärr har senare också träffen hemma hos Anders i oktober behövt flyttas till söndag 27 oktober.)

Så hittar du till Rådsalen.


Som komplement för den som bor i Botkyrka och hellre tar sig till något i sin närhet, eller som har svårt just på måndagar eller första veckan i månaden, har vi också försökt ett par terminer med träffar i Botkyrka, sista onsdagen i varje månad. Det har hittills aldrig varit så många som kommit, men det har varit totalt tre personer hela två gånger vid det här laget. Vilken onsdagsträff blir det t o m fyra? Men vi tror på att erbjuda ett brett utbud i våra kommuner, och att fortsätta med detta.

Onsdagar från kl 18.00. Hösten 2019 blir det 28 augusti, 25 september, 30 oktober och 27 november. Vi bestämmer inget tema i förväg, utan låter samtalen flöda fritt. Vi bjuder självklart på fika. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.

Studieförbundet Vuxenskolans lokal Broängsgården, Falkvägen 42. Kommunalt kan man åka buss 715 från Tumba kl 17.48 mot Solbo, framme 17.58 vid näst sista hållplatsen Broängsvägen. Det är precis vid rätt hus och bara några meter fram till ingången, där du får ringa på.

Det är givetvis helt okej att anlända senare, om du inte kan hinna till kl 18. 715-bussarna går ganska tätt fram till 19-tiden, sedan börjar det tunnas ned till halvtimmestrafik. För dig med bil finns ett antal parkeringsplatser framför huset (infart via Vattravägen-Broängsvägen-Falkvägen).


Träffar i personlig miljö för vuxna med egen diagnos hemma hos ordförande Anders Pemer i Vårsta.
Fredagsträffarna börjar för de som vill med middag på Restaurang Lilla Vårsta 17.30 (där var och en betalar sin mat), annars kan man komma direkt hem till Anders ca 19.00. Attention Huddinge-Botkyrka-Salem bjuder på läsk och snacks.

Vid lördagsträffarna öppnar Anders dörrarna normalt sett från 14.00 och har öppet hus hela eftermiddagen och kvällen. De flesta brukar gå och äta middag på Restaurang Lilla Vårsta ca kl 18.00-18.30. Traditionen vid dessa träffar är en blandning av knytkalas och “bring your own”, så det finns alltid fika, läsk, vatten och diverse tilltugg. Men föreningen står även här för att det definitivt finns en del hemma hos Anders.

Mer information och anmälningsfomulär till närmaste “Fredag hos Pemer” här.
Mer information och anmälningsfomulär till närmaste “grödingeträff” här.


Filmtajm vissa lördagar i Rådsalen.
Föreningarna i Rådsalen delar på en filmlicens för lokalen, och har därmed rätt att visa filmer från de flesta svenska rättighetshavare för våra medlemmar, s k institutionell visning. Hösten 2019 ökar vi till en film varje månad, och ett lite bredare urval, men än så länge har alla filmer någon mer eller mindre uttalad NPF-anknytning. Direkt efter filmnen finns möjlighet att diskutera vad vi tyckte om den, t ex hur bra vi tyckte NPF porträtterades i filmen. Eller om alla håller med om att det var NPF som förekom.
Mer om höstens filmvisningar här.
I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län.


2015-2018 kunde vi gå in som medarrangörer av föräldraträffar som redan hade hållits sedan några år tillbaka i Salem. I mars 2018 hade detta nätverk en sista avslutande träff. Vid intresse för ny(a) anhöriggrupp(er) i Salem, kan Salems anhörigkonsulent Anneli Ritter, anneli.ritter@salem.se eller telefon 08-532 594 89, hjälpa till med lokaler för det. Vi står bakom det också, men kan inte garantera att vi kan bidra med ledare för träffarna. Vi skulle behöva aktiva i Salem.


Hösten 2018 inledde vi en serie anhörigträffar i Botkyrka, i samarbete med Botkyrka kommuns anhörigverksamhet. Tyvärr fick samtliga tre anmälda förhinder för resten av serien inom de första fyra veckorna, varför denna omgång därefter fick ställas in. De träffar som hann bli av kändes lyckade och inspirerande och var uppskattade av deltagarna. Dessvärre sviktar orken hos ordförande Anders som var mest involverad i detta, så någon fortsättning är tyvärr inte möjlig nu genast till våren 2019.


Från våren 2018 till våren 2019 var vi medarrangörer av föräldraträffar i Stuvsta. Det var stort intresse första terminen, men tunnades ut till nästan inget sista terminen och får ingen fortsättning hösten 2019, men får vi tecken på stort intresse igen är vi förstås beredda att reagera. Träffarna i Stuvsta var i samarbete med Stuvstakyrkan.


NPF-gympa på torsdagkvällar.
Hölls under hösten 2017 i idrottshallen i Växthus1/Huddinge Konferenscenter, vid södra änden av Huddinge bussterminal, alltså bara några hundra meter från Rådsalen.

 


Vid intresse och tillräckligt med folk som kan driva det vore det optimalt med något regelbundet i Norra Botkyrka och kanske Skogås/Trångsund också. Det finns redan en vag tanke om att försöka arrangera något enstaka testevenemang i norra Botkyrka i någon av ett par tänkbara lokaler (Hallunda Folkets Hus, Albys hjärta, Rotemannen och Mångkulturellt Centrum i Fittja är tänkbara alternativ.)

Vill du bli aktiv, hör av dig!

husabokarta