Grödinge-träff 22/2

Alla med NPF-diagnoser såsom AS, HFA, ADHD osv är varmt välkomna, i förekommande fall med respektive. Respektive som trivs i NPF-sällskap är välkommen, med eller utan egen (misstanke om) diagnos. Räknar man med att trivas med oss räknar vi med att trivas med vederbörande! 🙂

Obs! Den här gången har en av skribenterna i Attentions medlemstidning uttryckt intresse att skriva om mig och “mina” träffar i tidningen, och skulle vilja vara med på träffen. Hon har själv NPF-diagnos och hör till målgruppen och har rätt att komma på den grunden, och naturligtvis gäller att vad som nämns på en sådan här träff stannar på träffen och det är givetvis inte tal om några foton annat än möjligen på närvarande som faktiskt är okej med att bli fotograferade. Artikeln ska ju mer fokusera på hur det förlöper mer allmänt och hur ni trivs. Roliga skämt eller andra allmängiltiga saker kan ju få leta sig in i reportaget, men inget personligt som kan identifiera någon.

Vill någon gärna komma, men är obekväm med närvaro av en skribent på den här grunden, ska det givetvis respekteras. Fast hon måste ju veta säkert minst någon dag innan vad som gäller också. Så kommer det anmälningar med detta önskemål de närmaste dagarna får artikeln åstadkommas utan att hon kommer med på träffen. Skulle det ha kommit enbart anmälningar som är okej med det här till på torsdag kl 24.00, bestämmer jag som arrangör att träffen blir med skribenten närvarande och att eventuella senare tillkomna får avstå från att komma om det inte känns okej för dem med henne där.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Organiserade Aspergare Stockholm. Attention Huddinge-Botkyrka-Salem står för fika, dryck och tilltugg.

Sedan åren innan Attention var med som arrangör har en tradition utvecklats av lite blandning av knytkalas/”bring your own”, så många brukar ha med något eget de gillar och bjuder på det. Men detta är givetvis helt frivilligt.

Vill man dessutom stödja Anders verksamhet med bl a dessa träffar i hemmiljö är frivilliga donationer till den informella stiftelsen Pemers Aspie-träffar alltid välkomna. (Planer finns på att starta denna stiftelse också rent formellt!) En bokhylla i köket innehåller också böcker, video- och dvd-filmer och lite annat till salu, som man gärna får köpa något av.

När? Öppet hus lördag 22 februari 2020 från och med 14.00.

Var? Hemma hos Anders Pemer på Sandavägen 1J, bottenplanet, i Vårsta Centrum i Grödinge.

Hur? Vi träffas, umgås, snackar, hittar på precis vad vi vill…

För middag får var och en ta med sig vad man själv vill äta. Micro finns, och under sommaren även grill på uteplatsen. Alternativt handla i Centrum, eller äta på eller köpa med hem från restaurangen/pizzerian i Centrum. Centrum ligger precis tvärs över gatan. De flesta brukar gå över till gemensam middag på restaurangen, vanligen strax efter 18.00. Men var och en gör förstås som man själv vill.

Hur tar jag mig dit? Bussar, i huvudsak buss 716 men även 727 och 729, utgår från Tumba station. Buss 716 (mot Bremora) går i princip i halvtimmestrafik och tar ca 14 minuter. De andra två är mer oregelbundna och fortsätter längre ut “på landet” (727 mot Skanssundet, 729 mot Spångbro). De tar en rakare väg från Tumba till Vårsta Centrum på ca 7 minuter.

Buss 783, en oregelbundet trafikerad linje mellan Nynäshamn och Södertälje, passerar också här. Hållplatslägen är markerade på kartbilden ovan. (Hållplatsen som jag har kallat C har dock av någon anledning flyttats en aning inom den där vändslingan.)

Parkering är tyvärr beroende av ICA:s parkering där man kan stå två timmar i taget, eller de gästplatser som finns en bit ner för angränsande Klockarvägen, som man svänger in på vid det blåa X:et. På ICA-parkeringen på andra sidan Dalvägen gäller numera parkering två timmar, med P-skiva.

Här kan du anmäla att du vill komma: