Grödinge-träff 29/6

Alla med NPF-diagnoser såsom AS, HFA, ADHD osv är varmt välkomna, i förekommande fall med respektive. Respektive som trivs i NPF-sällskap är välkommen, med eller utan egen (misstanke om) diagnos. Räknar man med att trivas med oss räknar vi med att trivas med vederbörande! 🙂

När? Öppet hus lördag 29 juni 2019 från och med 14.00.

Var? Hemma hos Anders Pemer på Sandavägen 1J, bottenplanet, i Vårsta Centrum i Grödinge.

Hur? Vi träffas, umgås, snackar, hittar på precis vad vi vill…

OA och Anders bjuder på på fika och fikabröd under eftermiddagen, och läsk/vatten och något tilltugg under kvällen. Det har även utvecklats en tradition av lite blandning av knytkalas/”bring your own”, så de flesta brukar ha med något eget de gillar och bjuder på det, men detta är givetvis inget tvång.

Vill man dessutom stödja Anders verksamhet med bl a dessa träffar i hemmiljö är frivilliga donationer till den informella stiftelsen Pemers Aspie-träffar alltid välkomna. (Planer finns på att starta denna stiftelse också rent formellt!) En bokhylla i köket innehåller också böcker, video- och dvd-filmer och lite annat till salu, som man gärna får köpa något av.

För middag får var och en ta med sig vad man själv vill äta. Micro finns, och under sommaren även grill på uteplatsen. Alternativt handla i Centrum, eller äta på eller köpa med hem från restaurangen/pizzerian i Centrum. Centrum ligger precis tvärs över gatan. De flesta brukar gå över till gemensam middag på restaurangen, vanligen strax efter 18.00. Men var och en gör förstås som man själv vill.

Hur tar jag mig dit? Bussar, i huvudsak buss 716 men även 727 och 729, utgår från Tumba station. Buss 716 (mot Bremora) går i princip i halvtimmestrafik och tar ca 14 minuter. De andra två är mer oregelbundna och fortsätter längre ut “på landet” (727 mot Skanssundet, 729 mot Spångbro). De tar en rakare väg från Tumba till Vårsta Centrum på ca 7 minuter.

Buss 783, en oregelbundet trafikerad linje mellan Nynäshamn och Södertälje, passerar också här. Hållplatslägen är markerade på kartbilden ovan. (Hållplatsen som jag har kallat C har dock av någon anledning flyttats en aning inom den där vändslingan.)

Ett litet antal gästparkeringsplatser finns vid det blåa P:et på kartan, och om det är fullkomligt fullt där finns det en del gästplatser en bit ner för angränsande Klockarvägen, som man svänger in på vid det blåa X:et. På ICA-parkeringen på andra sidan Dalvägen gäller numera parkering två timmar, med P-skiva. Parkeringsmöjligheterna vid det blåa P:et är väldigt liberala, det är bostadsrättsföreningens mark och man anlitar inga P-vakter utan är mycket tillåtande åt de egna boende och våra gäster. Så länge det går att ställa fler bilar utan att man blockerar någon annan bil verkar allt vara helt okej!

Här kan du anmäla att du vill komma: