Filmtajm!

Vi fortsätter med filmvisningarna! Vi föreningar i Rådsalen delar på kostnaden för filmlicens för oss att kunna visa filmer för våra medlemmar (det kallas institutionell visningsrätt).

Under hösten 2019 premiärvisar vi två utländska filmer med Asperger-tema, och repriserar den svenska film som var ny på repertoaren i höstas.

Filmvisningarna äger rum lördagar kl 15.00 i Rådsalen, alltså vid Fullerstatorget. Egen ingång med stor ljustavla med namnet Rådsalen och alla föreningars namn, mellan gymmet och indiska restaurangen Tandooriköket.
Vi bjuder på popcorn, ofta även lite godis, och kaffe/te, saft eller läskedryck. Du får naturligtvis ta med eget godis om du vill också.
Vi startar filmerna kl 15.00, så försök anländ under kvarten närmast före!

Lördag 9 mars 15.00

ADAM (2009)
Adam är en man i 35-årsåldern med Aspergers syndrom som länge bott med sin far och som har ett arbete som passar honom. När fadern dör blir han ensam och måste klara sig själv. Då flyttar det in en ny granne, den söta Beth, och en spirande vänskap och romans tar sin början…

Lördag 11 maj 15.00

BEN X (2007)
Ben är en tonårspojke med Aspergers syndrom. Hans liv är ett eget universum där han spenderar mycket tid framför sitt favoritrollspel på nätet i ett försök att träna upp sig själv på att fungera i den verkliga världen. Hans tuffa vardag på en teknisk skola är ett rent helvete – och när mobbandet accelererar till nya höjder, bestämmer han sig för en aktionsplan. Sen kommer Scarlite in i bilden, en flicka han träffat via sitt nätspelande.

Filmen har en del ganska våldsamma scener. Filmens titel är en referens till den flamländska frasen “(ik) ben niks”, som betyder “(jag) är ingenting”.

Lördag 8 juni 15.00

HEMMA (2013)
Lou som har tydliga autistiska drag bor tillsammans med sin mamma Christine, som hon tror är hennes enda levande släkting. När hon får reda på att hennes morföräldrar alltid varit i livet och hennes morfar just avlidit blir hon chockad. Hon flyttar in hos mormor Frida och får sitt inrutade liv totalt omkastat. Frida försöker fly sorgen från sin förlorade make genom att försöka hjälpa den tioårige Tom att hitta något han kan bli bra på.

Lou träffar Henrik som blir blixtförälskad i henne. Successivt måste Lou vänja sig vid att människor kan tycka om henne, lära sig att uttrycka vad hon vill och välja vad hon ser som hemma.

Anita Wall fick en guldbagge för rollen som mormor Frida. Lou spelas av Moa Gammel och Henrik av Simon J. Berger.