Lite nytt under våren…

Närmast nu på onsdag kväll, 24 april, laddar ordförande Anders för månadsträff i Botkyrka, Tumba, Solbo… Broängsgården. Nu blir vi några stycken, va? Vi bjuder på fika! Öppet från 18-21.
Studieförbundet Vuxenskolans lokal Broängsgården, Falkvägen 42. Kommunalt kan man åka buss 715 från Tumba kl 17.48 mot Solbo, framme 17.58 vid näst sista hållplatsen Broängsvägen. Det är precis vid rätt hus och bara några meter fram till ingången, där du får ringa på.

Det är givetvis också helt okej att anlända senare, om du inte kan hinna till kl 18. 715-bussarna går ganska tätt fram till 19-tiden, sedan börjar det tunnas ned till halvtimmestrafik. För dig med bil finns ett antal parkeringsplatser framför huset (infart via Vattravägen-Broängsvägen-Falkvägen).


Podden i full gång!

Klubbmästare Lisel har etablerat vår podd rejält, med två sändningar klara tillsammans med vice ordförande Erik, som anknyter till hans föreläsning i april ”Så förstår du din handläggare”, och nästa är på god väg, tillsammans med vår kassör Kenny. Och den hänger alltså på samma sätt ihop med nästa månadsmöte i Huddinge.
Poddens sida på vår hemsida: https://attention-hubosa.se/podden/
Direkt till själva podden: https://anchor.fm/attentionhubosa/


Kamouflerad autism – så ser den ut

Måndag 6 maj är nästa månadsträff i Rådsalen i Huddinge. Kenny Kvarnström berättar således hur kamouflerad autism ser ut.
17.30 öppnar vi dörrarna.
18.00 dukar vi upp en middagsbuffé.
19.00 börjar Kennys presentation.
21.00 siktar vi på att kunna stänga lokalen.


Filmerna i maj och juni

Snart är det också lördag 11 maj och nästa filmvisning, som då är den belgiska Ben X från 2007.

Ben är en tonårspojke med Aspergers syndrom. Hans liv är ett eget universum där han tillbringar mycket tid framför sitt favoritrollspel på nätet i ett försök att träna upp sig själv på att fungera i den verkliga världen. Hans tuffa vardag på en teknisk skola är ett rent helvete – och när mobbandet accelererar till nya höjder, bestämmer han sig för en aktionsplan. Sen kommer Scarlite in i bilden, en flicka han träffat via sitt nätspelande.

Filmen har en del ganska våldsamma scener och är barnförbjuden. Filmens titel är en referens till den flamländska frasen “(ik) ben niks”, som betyder “(jag) är ingenting”.


I juni behöver vi däremot avisera byte av film. Vi har gjorts uppmärksammade på att produktionsbolaget bakom filmen ”Hemma” inte är anslutna till filmlicenssystemet, så den får inte visas i lokalen. I stället byter vi till en riktigt svensk aspergerfilm, The Stig-Helmer Story.

Efter fem filmer under 80- och 90-talet som speglade svenska folkrörelser – charterresandet, skid- och segelsemestrandet, golfandet och hälsotrenden – gick den sjätte filmen om Stig-Helmer Olsson mer in på djupet på Stig-Helmer själv, och hans bakgrund.

Många i NPF- och autismvärlden hade redan hunnit spekulera i att Stig-Helmer tedde sig försiktigt aspergeraktig, och inför skapandet av den här filmen hade Lasse Åberg tänkt precis samma sak själv. Arbetsnamnet för denna film var från början En störd nörds börd. Och i en intervju i Autism- och Aspergerförbundets medlemstidning Ögonblick sade Lasse “Jag har ju drag av Asperger, men ingen diagnos, för det fanns inte att få när jag var liten”. I olika tidningsintervjuer om den nya filmen framkom också att många av de riktigt autistiska drag vi får se Stig-Helmer visa i filmen är drag som kommer från Lasse själv och hans egen uppväxt

Filmvisningarna alltså också i Rådsalen.


Väl mött!

Styrelsen, genom Anders Pemer, ordförande och webmaster.