Oktober!

På måndag är det inte bara oktober månads träff i Huddinge, utan föreningen Rådsalen har också börjat under hösten med egna filmvisningar varannan måndag eftermiddag, för medlemmar i alla sina medlemsföreningar. Lite fördröjt har webmaster insett att detta förstås också bör finnas med i vårt kalendarium. I morgon måndag 7 oktober visas filmen Cornelis, dramatiseringen om Cornelis Vreeswijks liv. Filmen visas klockan 14.00 i Rådsalen. Peo som håller i det är ordförande i Föreningen Rådsalen, och i Neuroförbundets Huddingeavdelning. Man får läsk och popcorn för tio kronor.

Nästa film är ”Mary Poppins kommer tillbaka”, måndag 21 oktober, följd av ”Jalla Jalla” 4 november och ”fritt val av film” den 18 november. Jag förmodar att det kommer att finnas några att välja mellan, och hållas någon omröstning om vilken som ska visas. Alla kvarvarande evenemang finns nu inlagda i kalendariet på vår hemsida.

Och i morgon kväll har alltså vi vår månadsträff i Rådsalen, med de sedvanliga hålltiderna dörrarna öppna från 17.30, ”matigt fika” serveras från 18.00 och nu när själva träffarna denna termin bara är rent sociala, ”träffas och trivs tillsammans” så glider väl samtalen naturligt vidare utan att det märks någon skillnad klockan 19.00, då ”programmet börjar” enligt tidigare version av schemat.

Och på lördag håller sedan undertecknad i vår filmvisning för oktober, som denna gång är den amerikanska Snow Cake. När Alex Hughes (Alan Rickman) ger en ung flicka lift krockar de och hon omkommer. I sina sorg- och skuldkänslor söker Alex upp hennes mamma Linda (Sigourney Weaver), som är autistisk. Hon har informerats om dotterns död ett par timmar före Alex besök, men visar inga tecken på sorg. Det blir ett omvälvande möte med Linda och hennes renhetsmani, och samtidigt inleder Alex ett förhållande med en av Lindas grannar, Maggie (Carrie-Anne Moss).

Vi bjuder på fika, läsk, popcorn och godis.

Väl mött på måndag och lördag!

Styrelsen, genom Anders Pemer, ordförande och webmaster.