Vi vidarebefordrar länk till enkät från Begripsam, som arbetar med tillgänglighet framför allt för personer med kognitiva svårigheter. Begripsam var ursprungligen ett arvsfondsprojekt som drevs av Dyslexiförbundet, Riksförbundet FUB och Autism- och Aspergerförbundet, men lever efter projektets avslutande vidare som både ett företag och en förening. Det handlar om deras enkät Svenskarna med funktionsnedsättning och internet 2019.


Anders insåg att fredag 15 november passade bättre för fredagsträff hemma hos honom än den 1 november, men eftersom datumet 1 november finns på alla vykort ställer han inte in träffen den dagen, utan det blir 15 november också.


Observera att medlemsträffen i Botkyrka på onsdag 27 mars tyvärr måste utgå. Medlemsmail är utskickat om saken också.


15 januari 2019 börjar vår nya medlemsaktivitet : Vattengympa på Huddinge sjukhus tisdagskvällar. Läs mer och boka ditt prova på-pass.

Vattengympa


12 Januari 2019: Nu är vårens måndagsträffar och filmvisningar utskickade till våra medlemmar.

Måndagsträffar:
18.00 äter vi lite mat (dörrarna öppnar 17.30), 19.00-20.30 kvällens aktivitet
4 Februari: Autism, Känslor och etisk stress med Jonna Bornemark
4 Mars: Årsmöte med din förening och underhållning med härlig känsla-BondiMusic
1 April: Att förstå din handläggare, Erik Hedvall
6 Maj: Kamouflerad autism: Så fungerar den , Kenny Kvarnström
3 Juni: Hjärnan i rörelse, Lisel Humla Sjöstedt

Filmvisningar, lördagar kl 15 (för medlemmar)
9 Mars: Vi visar filmen ”Adam”
11 Maj: Vi visar filmen ”Ben X”
8 Juni: Vi visar filmen ”Hemma”


20 December 2018: NPF föräldraträffar i Stuvsta är nu planerade för våren 2019: Vi ses 18.30-20.00 i Stuvstakyrkan, ingång SMU gården. Kostnad 200 kr/termin

Program:
24/1 Hur får jag egen tid/ tid för återhämtning?
21/2 Hur kan jag få kvalitetstid med barnen / syskonen?
21/3 Hur håller vi ihop som familj?
25/4 Hur förbättrar jag samarbetet med skolan?
16/5 Hur hanterar jag sommarlovet/ semestern?

Länk till större storlek Affisch NPF samtalsgrupp VT2019

Föreläsning med Sofia Camnerin, om vardagens kamper glädjeämnen och kriser – att försonas med det liv som är vårt. Stuvstakyrkan , 5 Februari kl 18.30, cafe från 17.45

Länk till större storlekAffisch Sofia Camnering Stuvstakyrkan feb 2019


Erik sammanfattar om språkstörning


Information för medlemmar som bor i Botkyrka
Botkyrka kommun har tre olika rabattkort som funktionsnedsatta i kommunen kan få. Man kan välja något eller några av dem, eller alla tre:

Badkortet: med badkortet betalar du 20 kronor per gång och du kan ta med dig en person som ledsagare om du behöver. Gäller i Fittjabadet och Storvretsbadet.

Bad/gymkortet: med bad/gymkortet betalar du 30 kronor per gång och kan då både använda gymmet och bada vid samma tillfälle. Kan ta med ledsagare utan extra kostnad om det behövs. Gäller i Storvretsbadet och Fittjabadet.

Rackethallskortet: med rackethallskortet kan du spela tennis, squash, pingis, badminton eller innebandy i Rackethallen i Hallunda. Man betalar 50 kronor per bana och kan spela 2 på varje bana.

Korten kan beställas av Irene Cederborg på Kultur- och fritidsförvaltningen, e-post irene.cederborg@botkyrka.se eller telefon 0734-218570.

Kommunen har också gått ut med inbjudan till sommarläger för ungdomar som är hemma på sommarlovet. Man riktar sig både till ungdomar som har någon form av funktionsnedsättningar men också de som är hemma av andra skäl.
Det ena är för barn 7-12 år med aktiviteter 9.30-16.00 varje dag under en vecka, antingen på Fittjaäng vecka 25 eller Storvretsparken vecka 26. Ansökningsblankett till sommarlägret för barn 7-12 år. Det andra är för barn 13-16 år som får åka bort under fyra dagar till Botvidsgården utanför Trosa. Ansökan ungdomslägret för ungdom 13-16 år.


Föräldraträffar i Botkyrka!
Dagarna innan första föräldraträffen i Stuvsta får vi information om att Botkyrka kommuns anhörigverksamhet i samarbete med Röda Korset kommer att driva en anhöriggrupp för föräldrar eller andra vuxna anhöriga till barn med NPF. Där vi ännu inte har haft lokal eller så mycket andra resurser att göra samma sak själva bara kommer det helt plötsligt via andra aktörer! Perfekt för vår målgrupp! Till hösten får vi också möjlighet att gå med i samarbetet, men vi kommer att få möjlighet att sprida information om oss under vårens träffar.

Sex onsdagar under våren 2018 ordnar vi träffar för dig som är anhörig och vill möta andra med liknande erfarenheter. Vi ska prata om hantering av vardagslivets stress och ångest, egen tid och mycket annat. Vi kommer att vid något tillfälle inbjuda experter och professionella som kan svara på dina frågor. Fokus på barn mellan 06-22 år.

Tid: Start onsdag 14 februari, kl. 17.30 – 19.30. Serien avslutas 18 april.
Plats: Röda korsets mötesplats Kupan, Tunatorget 3, Tumba

Information och anmälan: anhorigstod@botkyrka.se, lämna förnamn och telefonnummer, sen blir du uppringd av gruppledarna! Vill du ha ytterligare information är du välkommen att ringa Socialförvaltningens anhörigsamordnare Saber Mehdizadeh på tel.nr. 0724-53 05 38. www.botkyrka.se/anhorig


Vårens träffar
Vårt vykort med vårens träffar är klart och väntar på att kunna skickas till våra medlemmar. Tyvärr har omständigheter utanför vår kontroll gett ett uppehåll innan vi kan komma åt att skriva ut adressetiketter för att göra utskicket, men förhoppningsvis löser det sig under vecka två.


Välkommen till nya hemsidan!
Äntligen nytt domännamn som överensstämmer med alla kommuner föreningen omfattar, och då också en ny hemsida.