Attention förändrar världen med intressepolitik

Förändra världen med intressepolitik

Om du är nyfiken på hur föreningen Attention förändrar världen med intressepolitik kommer du att få några spår att nosa vidare på här. Vi gör ju så mycket inom så många områden och på så många nivåer.

Attentions intressepolitik på flera nivåer

Det jag, Lisel Humla som skriver det här kan berätta mest om är den intressepolitik som vi bedriver på lokalföreningsnivå. För det är ju vad vi är, lokalföreningen Attention Huddinge-Botkyrka-Salem. Där sitter jag med i styrelsen sedan många år och jag är också en av oss som skriver här i bloggen.

Just i Stockholmsområdet finns så många lokalföreningar och här finns också Attention Stockholms län, en samarbetsorganisation för de lokala Attention-föreningarna i Stockholms län. Vårt interna smeknamn på den föreningen är ”Länet”. Där hittar du mycket av Attentions intressepolitik.

För att göra nivå-genomgången komplett så finns ju också självklart Riksförbundet Attention. Det är ju dit vi betalar medlemsavgiften. Vårt interna smeknamn på dem är ”Riks”. Även där sker mycket av Attentions intressepolitik. Om vi på lokalnivå i första hand påverkar lokalpolitiker så påverkar ”Länet” främst Regionen (Ja, det är f.d. Landstinget) och Riks då mest på riksdagsnivå och andra övergripande organisationer.

Attention förändrar världen med intressepolitik

Så här gör vi t ex med intressepolitik via Attention

När du sitter med i en Attention-styrelse brukar du också vara eller åtminstone bli intresserad av att bedriva intressepolitik. För intressepolitik är en viktig grund i vad Attention har som syfte. Men du behöver inte sitta med i styrelsen för att engagera dig intressepolitiskt. Välkommen att höra av dig…

Det jag kan berätta om är vad jag har egen erfarenhet av, vad mina kollegor i styrelsen rapporterar från sina olika intressepolitiska uppdrag samt vad jag lär mig om hur ”Länet” och ”Riks” bedriver sin intressepolitik. Och nu har jag precis lärt mig mer för jag har varit med en s.k. Samverkansdag i ”Länet”. Då träffas vi, representanter för de olika lokalföreningarna i Stockholms län och samverkar på olika teman. Just den här gången hade vi intressepolitik i fokus. Både på läns- och lokalnivå.

Och jag blev imponerad av vad Länsföreningen gör intressepolitiskt. De representerar vad föreningen Attention står för på så många plan, i så många råd, i så många sammanhang både kommunalt och regionalt. De som gör det är både de som är anställda hos ”Länet” och de som är aktiva ideellt. Så imponerande.

Extra intressant med Intressepolitik ett valår

Ett flertal av de lokala partierna i Huddinge har tagit kontakt med oss just nu eftersom det är valår. Frågan är hur vi ska interagera med dem. där behöver vi verkligen input från dig som läser det här. Nu är det sommar och vi har vårt första månadsmöte för höstterminen måndag den 5 september 2022. Självklart att vi har ett intressepolitiskt tema just den då. Och att vi bjuder in lokal- och regionalpolitiker till just den måndagsträffen.

Så, du som ser det härinnan den 5 september 2022, en vecka innan valet är varmt välkommen att höra avid, helst genom att kommentera  här. Då öppnar du upp för en diskussion och det är verkligen vad som är själva meningen med intressepolitik. Vilka frågor är viktiga för just dig, ur NPF-perspektiv? Vill du hellre skriva direkt bra till oss i din lokalförening kan du alltid göra det Då klickar du på Kontakt och hittar din bästa väg att kontakta oss.

Förändra världen mera med intressepolitik

Det är viktigt att vi redan så snart du ser det här. Före eller efter valet 2022 jobbar på med intressepolitik. Skola är det allra viktigaste det märker vi klart och tydligt. Men stöd på olika plan även för dig som vuxen medNPF-diagnos är viktigt för att att driva som fråga intressepolitiskt.

Så  vad tänker du om vad vi som lokalförening kan driva för frågor intressepolitiskt? Vi ser fram emot att kuna diskutera frågan med dig.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =