Nyfiken på din lokalförenings styrelsemöte?
|

Nyfiken på din lokalförenings styrelsemöte?

Du vet att du kan vara med och välja din lokala förenings styrelse och visst är du nyfiken på vad som avhandlas på din lokalförenings styrelsemöte…?

Vilka är nyfikna på vår lokalförenings styrelsemöten?

Vi är ju lokalföreningen Attention Huddinge-Botkyrka-Salem och vare sig du är med i just vår lokalförening eller någon annan lokalförening i Riksförbundet Attention tror vi att det kan vara av intresse att ta mer del av vad som händer på vår förenings styrelsemöten. Tja, det gäller såklart även om du funderar på att bli medlem. Om vi drar det till sin spets så räcker det ju med att du är nyfiken på vad som kan avhandlas på en förenings styrelsemöte över huvud taget. Då kör vi!

Vad är en bra tid för en lokalförenings styrelsemöte?

I en styrelse i en ideell förening som vår är det ju en salig blandning av styrelsemedlemmar. Det finns av olika slag pensionärer, arbetstagare, egna företagare, studenter och vad det nu mer kan vara vi sätter för etiketter på oss. Så vi har landat i att ha våra styrelsemöten en gång i månaden på lördagsförmiddagar med uppehåll i juli. Vi anpassar val av lördag till att det blir lördagen före vårt månatliga medlemsmöte (som är öppet även för icke-medlemmar). Då har vi tid för de sista förberedelserna av det.

Nyfiken på din lokalförenings styrelsemöte?

Hur börjar vi våra våra styrelsemöten?

För det första kan de som vill komma en halvtimme innan själva styrelsemötet börjar. Ett förmöte där de som vill kan fika och småprata om allt det där andra vi vill prata med varandra om. Hur vi mår och hur läget är. Vår vanliga starttid för våra styrelsemöten är kl 11 och då kan kl 10.30 vara en bra tid för frukost. Förmötet gör också att det blir lättare för oss att verkligen starta mötet på utlovad tid.

Vi är ju en intresseförening för människor med NPF eller anknytning till NPF. Det där med att komma i tid kan vara en del av problematiken för många med NPF. Och ja, det är okej att komma försent också. Hellre komma försent än att inte komma alls.

Leva som vi lär på våra styrelsemöte?

Vi är i konstant lärande för att verkligen leva som vi lär och verkligen ta NPF-hänsyn på våra styrelsemöten. Så vad gäller att ta del av dagordningen har vi flera olika lösningar. En del vill ha det på papper, en del vill bara lyssna och en del kollar på det i mobilen. Vi skriver protokollet i Google dokument som delas till alla i styrelsen. Så hjälps vi också åt med stavning och formuleringar. Det kan ju finnas några som är väldigt petiga med sånt.

Säjer jag, Lisel Humla som skriver det här. För jag är en sån fastän jag tycker det är helt också att skriva sån och sånt och att leka med språket. Men onödiga mellanrum i texten kan vi inte ha.

Att hänsyn till oss som är med i styrelsen innefattar så mycket mer vilket jag hoppas att vi kan fortsätta skriva om här i andra sammanhang.

Vad pratar vi om på vår lokalförenings styrelsemöten?

Det var just det jag hade tänkt att berätta om när jag började skriva. Men sen var det så mycket annat som var viktigare att skriva först.

Men jag kan säja så här. Det är mycket vi har att avhandla på vår lokalförenings styrelsemöten. Våra medlemsaktiviteter naturligtvis men också massor om intressepolitik. Vill du läsa mer om just den intressepolitik vi bedriver på lokal nivå så kan du börja läsa mer om det i blogginlägget som heter Förändra världen med intressepolitik.

Vad är du mer nyfiken på om vår lokalförenings styrelsemöten?

Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss i styrelsen i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem. Vi är nyfikna på dig och vad du är nyfiken på att veta mer om oss och hur vi bedriver vårt styrelsearbete.

Du kan till exempel skriva en kommentar direkt här under. Är du på Facebook är det enkelt att skriva till oss via Messenger på vår Facebook-sida. En sida som du gärna får gilla och följa när du ändå är där. Om du inte redan gör det. En detalj i sammanhanget. Läser du det här via mobilen brukar det bli att du hamnar i webb-versionen av Facebook vilket inte är lika praktiskt. Men det hanterar säkert du.

Gillar du att skriva mejl (ja, det ska stavas så) så hittar du vår mejladress här på vår sajt. Längst ner.

Vid tangentbordet för Attention Huddinge-Botkyrka-Salem
Lisel Humla Sjöstedt, Vice ordförande och klubbmästare

Lisel Humla sjöstedt håller i våra NPF-promenader

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 9 =