Promenera mera med Attention i Huddinge
|

Promenera mera med Attention i Huddinge

Den här gången är det i Huddinge Centrum vi träffas för att promenera mera med Attention. Lika bra vi tar tid och plats för samling direkt för just den här promenaden. Det kommer fler promenader i framtiden som vi berättar mer om då. Men nu är det nu:

Lördag den 15 oktober 2022 träffas vi nedanför rulltrappan vid pendeltågsstationen Huddinge kl 11. Du känner igen promenadansvarig i sin röda keps.

Promenera mera med Attention i Huddinge
Ja, det är ett bildmontage så du känner igen Lisel Humla i sin röda keps

Här träffas vi för att promenera tillsammans

Där under tak finns fina inglasade bokhyllor med skänkta böcker. Har du några du vill bli av med ta med dem så får du det gjort på köpet! På en sådan fin mötesplats gör det inget om vi som ska promenera står där en stund och lägger upp vår promenadstrategi. Enligt tidtabell kommer ett tåg inifrån stan in kl 10.55 och från andra hållet kommer ett kl 10.50 och nästa kl 11.05. Då har vi ett bra tidsfönster med lite lagom tidsmarginaler. Det finns ju en busstation precis intill också så alla som vill vara med ska nog komma fram.

Promenera mera med Attention finns inte som bok men väl som ett projekt!
Ja, det här är också ett bildmontage. Boken finns inte. Ännu…

Toalett och möjlighet att fika

En viktig grej som inte pratas så mycket om vid gemensamma aktiviter utomhus är tillgång till toalett. Tänk de som rest en bra bit för att vara med. Sen ut på promenaden och så åka hem. Även om vi inte promenerar mer än drygt en timme är det lång tid ändå. Så himla bra att när vi har promenader som utgår från Huddinge Centrum kan vi börja med ett första kort stopp i vår egen föreningslokal på Fullersta torg. Det är ändå åt det hållet vi ska gå. Då kan du som vill också lämna lite packning på vårt kontor. Vi avslutar sedan i lokalen med möjlighet att ta en enkel fika eller äta medhavd matsäck.

Bra med egen lokal för toabesök och fika på promenader i Huddinge med Attention
Visst blev det en fin och diskret fotokombination och information…

Ja men då har vi redan kommit en bit på vägen. För sen fortsätter vi på det där nästan överraskande trevliga sättet som det blir på en NPF-anpassad promenad. Det som gör det så trevligt är som jag, Lisel Humla som skriver det här upplever det; acceptansen och respekten för varandras behov. Eftersom det är en promenad så tar det sig starkast uttryck i den metod vi använder för att hålla ihop promenadgruppen.

Så vi strosar vidare tillsammans på ett sätt som gör att både de som vill gå fort och de som vill gå långsamt blir nöjda. Det blir lite grönområde, lite park, lite kulturhistoria. Asfalterat mest hela tiden tror jag. Det kan ju hända att vi avviker lite från den skissade rutten som du ser bilder ifrån här.

Foton från den planerade promenadvägen i Huddinge
Bilder på Fullersta gård, Fullersta bio och Rådsparken

När är vi klara?

Planen är att vi är tillbaka vid vår lokal drygt kl 12.30. Då borde vi vara klara sisådär kl 13. En lagom lång tid för gemensam aktivitet i rörelse och i vila.

Bakgrund till Promenera mera med Attention

Jag, Lisel Humla är 2022 det vi i Attention Huddinge-Botkyrka-Salems styrelse kallar Klubbmästare. Det har jag varit i några år. Min huvuduppgift är att se till att vi, både styrelsen och medlemmarna har det trevligt. Jag kan aldrig vara med på våra månadsträffar för jag jobbar alltid då. Som friskvårdskonsult och mer specifikt som gruppträningsinstruktör för anpassad fysisk träning, t ex NPF-gympa. Men på månadsträffarna är det alltid trevligt ändå.

Under pandemin fick jag idén om det jag då kallade NPF-anpassade promenader. Men det blev inte mer än tankearbete då. Det är viktigt det också. Under första halvåret 2022 har vi i vår lokalförening experimenterat med gemensamma promenader, mest för att komma på ett fungerade format i verkligheten.

Vi lokalföreningar i Stockholms län har det ju så förspänt att vi har en Länsförening som peppar och stöttar oss. Vi har t ex Samverkansdagar regelbundet. De senaste gångerna har idén på promenader poppat upp. Lika bra att agera direkt. Så den 24 september ägde den första Promenera mera med Attention rum. Den gången gick vi på Söder och i Tanto och utgick ifrån Södra station. Vi kommer säkert att återkomma till den rundan.

Från förra Promenera mera med Attention på Söder. Fotograf Stefan Johansson och Karina Braun.

Nästa Promenera mera med Attention

Men först ska vi promenera mera med flera lokalföreningar här i Stockholms län. Näst på tur, lördag den 5 november 2022 står Attention Nacka Värmdö. På bilderna här ovan syns deras Per Andersson. Mer info om det kommer.

Mera bra att veta innan promenaden

Skulle det vara så att jag missat något som du kommunicera innan du är med på Promenera mera med Attention den här gången i Huddinge kan du ringa eller skicka sms till mig, Lisel Humla som är promenadledare den här gången. Då är det 070-755 88 44 som gäller. Ps. Jag är dålig på att svara direkt men prata in ett meddelande eller skriv sms.

Ja, just det. Det är ingen föranmälan. Det är bara att komma till rätt startplats i rätt tid. Plus att vara klädd efter väder. Och vi har en livlina kvar. Har du problem att komma iväg så kan du få lite sms-puffar från snälla promenadfröken Humla. Om du säjer till om det, i tid…

Promenera mera med hjälp av Facebook

Ett annat sätt att få kom igång puffar hittar du i vårt Facebook-evenemang för promenaden den 15 oktober 2022. Klicka i där att du kommer (ditt namn syns inte) så kommer Facebook att påminna dig.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =