Kreativitet och kultur på Kvinnodagen
|

Kreativitet och Kultur på Kvinnodagen

Vilken bra tajming med Attentions temavecka Kreativitet och kultur som körs samma vecka, v 9 som den Internationella kvinnodagen onsdag den 8 mars. och som inte det vore nog. Just den dagen firar Fittja bibliotek tillsammans med Botkyrka Konsthall med kreativitet och kultur på tema kvinnor hela dagen lång.

Kom, skapa och hedra

För att göra det hela ännu bättre ur vårt, dvs lokalföreningen Attention Huddinge-Botkyrka-Salems perspektiv är vi särskilt inbjudna till hela programmet i allmänhet och den Öppna konstverkstaden kl 14-16 i synnerhet. Temat där är att enkelt och kreativt skapa porträtt av sin mamma eller valfri kvinna som betytt mycket för en. Ja, hela programmet är öppet för alla kön och det är drop in även på konstverkstaden.

Fira Internationella kvinnodagen med kreativitet och kultur i Fittja uppmanar Lisel Humla Liselott Sjöstedt
Lisel Humla Sjöstedt på Fittja bibliotek

Mer kreativitet och kultur med Attention

Varför är då vi i lokalföreningen Attention Huddinge-Botkyrka-Salem särskilt inbjudna? Jo, vi har precis påbörjat en djupare samarbete med konstverkstaden i Botkyrka Konsthall i Fittja. Hur det kommer sig och vad det mer kommer att leda till låter vi än så länge vara lite hemligt. Vi kan skicka med en ledtråd: Botkyrka Seniorvecka 2023.

Du som är medlem i just vår lokalförening får nyhetsbrev via mejl lite då och då och kan läsa mer både där och här på vår webbplats om det som komma skall. Och Attentions fokus på kreativitet och kultur kan du också läsa mera om i årets första medlemstidningen. Och vet du inte riktigt var du har den just nu hittar du flera intressanta artiklar här på Attentions riks webbplats.

Samarbete med konstverkstaden i Fittja

Men för att det ska kännas lättare att komma till Botkyrka konsthall i Fittja vill vi ändå ta tillfället i akt att visa konstverkstadens eldsjäl Kerstin Gezelius här tillsammans med mig, Lisel Humla Sjöstedt på ett tidigt morgonmöte där vi började planera vårt samarbete. Varför jag är barfota är en helt annan story som du kan ta del av så småningom. Men Kerstin och jag hälsar härmed alla i föreningen Attention som har lust och möjlighet att vara med onsdag den 8 mars välkomna.

Lisel Humla Liselott Sjöstedt, Attention Huddinge-Botkyrka-Salem och Kerstin Gezelius, Botkyrka konsthall planerar för kreativitet och kultur
Lisel Humla Sjöstedt och Kerstin Gezelius på Botkyrka konstverkstad

Jag, Lisel Humla Liselott Sjöstedt som skriver det är som sagt Fittja-bo, aktiv medlem i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem och är också med i styrelsen. Mina ansvarsområden i föreningen kan väl sammanfattas som kreativitet och kultur, kommunikation, mat och motion, gärna i kombination. Obs. jag har inga poetiska ambitioner.

Författarbesök i Fittja

Ska vi knyta ihop säcken med några ord om Poesiläsningen kl 17 i Fittja bibliotek denna onsdag 8 mars på den Internationella kvinnodagen? Vet ni, jag som bor i Fittja och den inbjudna poeten Marit Olanders som bor i Skåne var med i samma föräldranätverk online i slutet av 1990-talet. Det är nästan så långt som tillbaka till stenåldern i online-världen. Det här blir också ett sätt att börja presentera oss som är med i styrelsen lite mer.

Föräldranätverk från förr

Vi var föräldrar i framkant eller om vi nu var kufiska kvinnor som sökte efter den försvunna lyckan genom kontinuumbegreppet. Antagligen är det tänket nästan bortglömt nu. Fast jag tror det skulle tilltala föräldrar i NPF-svängen. Men boken Kontinuumbegreppet, sökandet efter den förlorade lyckan som var vår bibel på den tiden finns på ett bibliotek i Sverige inläst på CD! En dag kanske jag också kan berätta mer om mina erfarenheter som kontinuum-förälder.

Marit och jag har i princip aldrig träffats i verkliga livet. Bara på en begravning för en av oss i gänget som gick bort alldeles för tidigt, författaren Cecilia Moen som skrev boken Trygga barn och trygga föräldrar. En bok jag varmt rekommenderar särskilt till blivande föräldrar i vår intressesfär. Finns som ljudbok t ex hos Nextory. Som bok verkar den vara slutsåld.

Om kärlek och växande

Både Marit och jag fanns med i kulisserna när Cecilia skrev den boken. Nu ska vi äntligen träffas. Om så bara en stund där jag är publik när hon läser sin poesi och vi alla samtalar om att vara den ofrivilligt duktiga skolflickan, om klimakterium och mammografi. Om kärlek och växande som Fittja bibliotek sammanfattar det. Ses vi där?

Poeten Marit Olanders
Poeten Marit Olanders

Ps. Marit Olanders är lite dålig på att marknadsföra sig online märker jag. Men på Instagram finns hon…

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + nio =