Möten på gång med NPF-perspektiv
|

Minst 2 möten på gång med NPF-perspektiv

Ja, vi har flera möten på gång med NPF-perspektiv och dessutom ska vi som vill promenera tillsammans. Det är väl också ett möte på gång. Dags för lite information från din lokala Attention-förening för Huddinge, Botkyrka och Salem.

Möten är viktiga för oss i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem

Det har blivit en tradition för oss att ha kvällsmöten första helgfria måndagen i varje månad under ”terminerna”. Det innebär att vi har våra måndagsmånadsmöten februari-juni och september-december. Vi kallar det inte längre medlemsmöten för vi bjuder in alla som vill vara med. Ett sätt att sammanfatta det är att vi bjuder in såväl aktiva som blivande och vilande medlemmar.

Som du förhoppningsvis märker har vi en vänlig och skämtsam stämning i det vi gör. Även om vi som förening tar vårt uppdrag på allvar. Oj då, nu måste jag, Lisel Humla, som skriver det här ta och kolla upp vad som verkligen är vårt uppdrag som lokalförening. Jag ger mig själv dispans i frågan för tillfället. För om jag ska kolla upp ordagrannt kommer det här blogginlägget aldrig att bli färdigskrivet.

Är det någon som känner igen sig? Dessutom tror jag att när jag berättat om de möten vi har på gång så framgår det också vad vi i föreningen gör för att sköta vårt uppdrag. Vilka som är våra uppdragsgivare är en tråd att dra i vid ett annat tillfälle.

Närmsta möte på gång med NPF-perspektiv

Måndag den 2 maj är första helgfria måndagen i maj 2022. Så då är du välkommen till vår lokal i Huddinge centrum, på Fullerstasidan. Adressen är Fullersta torg 4-6. När du kommer till Fullerstatorget ser du vår pampiga entré. Dörrarna brukar öppnas kl 17.30 så att vi kan göra iordning kvällens fika tillsammans. Vi brukar vara klara senast vid kl 20. Det går bra att droppa in och droppa ut under kvällen som det är bäst för dig.

Tema Skolproblematik + Djurens betydelse

Vi har flera teman den här måndagskvällen: Problematisk skolfrånvaro samt Djurens betydelse vid NPF-problematik. På något vis tror att de kommer att passa bra tillsammans.

Vi har bjudit in Johanna Langhorst som berättar om föreningen Equal som söker deltagare till fokusgrupper inför en ny verksamhet som ska arbeta för ökade möjligheter till skolgång för barn och unga med problematisk skolfrånvaro och NPF och/eller psykisk ohälsa.
Vår sekretare Marianne Rimbark tar än en gång med sig Bamse (hund) och Prassel (katt) för att prata om husdjurens betydelse för NPF. En efterfrågad trio sedan tidigare möten. Vår lokal är stor så du behöver inte ha närkontakt med djuren om du inte vill. Om de vill i så fall förstås.
Möten på gång med NPF-perspektiv
Du som är med på Facebook kan följa/gilla vår sida och det vi lägger ut där så ser du förhoppningsvis när vi har något skoj och/eller viktigt på gång. Vi har ju också ett kalendarium här på vår sajt.
Kanske ser du det här efter att vårt möte är slut. Då har du i alla fall läst det här. Och kanske kommer en skriftlig rapport från mötet här så småningom. Och vi har ju fler möten på gång…

Nästa möte på gång med NPF-perspektiv

Redan samma vecka, onsdag den 4 maj har vi smygpremiär för vårt nya projekt NPF-anpassade promenader. Eller NPF-promenader som vi nog hellre säjer. Eller också hittar vi ett ännu bättre namn på dem när vi kommit igång. Kanske har du redan här i bloggen läst om hur vi planerade idén NPF-promenaderna

Nu blir det NPF-promenader

Vi som ser det här, har tid, möjlighet och intresse ses i Fittja centrum onsdag kl 13.30 den 4 maj 2022. Jag, Lisel Humla hänger inne i vänthallen (heter det så?) till tunnelbanan och alla bussar som går till Fittja centrum.
Jag har nånting på mig eller med mig så att du lättare hittar mig. Jag har till exempel min mobil med nummer 0707558844. Du kan använda det numret även för att beställa pepp via sms på onsdag förmiddag.
Om det är något jag vet kan vara problematiskt ur NPF-perspektiv är att komma iväg i tid. Så där har du andra grejen som gör våra promenader NPF-anpassade. Den första grejen är att vi samlas på ett ställe som är lätt att ta sig till för de allra flesta i målgruppen. Jag vet att vi kör på dagtid en vardag vilket inte passar alla men vi börjar så. Det kommer fler NPF-promenader. Faktiskt redan lördag den 7 maj. Det är mycket på gång med NPF-perspektiv nu…

Vi laddar för att bli Kusträddare

Onsdagspromenaden är att se som en spaning inför lördagspromenaden. Vi kommer att gå i riktning mot Masmo och sen tillbaka till Fittja centrum. Så det går att avsluta redan i Masmo för de som vill. Där hade vi tredje NPF-anpassningen. Vad är det då vi ska spana på och vad är det som sker lördag den 7 maj 2022?
Jo, på lördag den 7 maj är det Nordiska Kusträddardagen. Då kan vi också bli Kusträddare med hjälp av Håll Sverige Rent. Då har vi mål och mening med vår färd. Både på onsdag den 4 maj och lördag den 7 maj. På onsdag kollar vi in ”kustlinjen” mellan Fittja och Masmo. Ja, den finns. Mälaren avknoppas till Albysjön precis där.
Här är det NPF-promenader på gång
Kanske räcker det här som info. Ganska mycket blev det. Vi har ju faktiskt minst två eller faktiskt tre möten på gång med NPF-perspektiv. Redan första veckan i maj…
Men det går naturligtvis att berätta mycket mer både före och efter vår första NPF-promenad. Det kommer mer info och du kan alltid mejla oss. Mig, Lisel Humla, ”promenadfröken” är det knappt ingen idé att ringa, sms däremot brukar funka bra.
Jag får väl ha de här glasögonen på mig när jag står där i vänthallen vid tunnelbanan/busstationen i Fittja centrum onsdag den 4 maj kl 13.30-13.45. Sen går vi en kort promenad. Jag räknar med att vi är tillbaka där vi började senast ca kl 14.45…
Lisel Humla sjöstedt håller i våra NPF-promenader
Vid tangentbordet
Lisel Humla Sjöstedt
för Attention Huddinge-Botkyrka-Salem

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =