Marianne Rimbark, Attention Huddinge Botkyrka Salem
|

Bristande samarbete mellan myndigheter drabbar oss med NPF

Igenkänning på det? Någon mer som upplevt frustration över bristande samarbete mellan myndigheter?  Särskilt om du eller dig närstående har NPF-diagnos.

Brsitande samarbete mellan myndigheter drabbar oss med NPF-diagnos. Foto av Mikhail Nilov från Pexels

Måndagsträffen den 4 oktober

På det temat började samtalet på vår månadsträff i vår föreningslokal Rådsalen i Huddinge centrum. Marianne Rimbark, föreningens sekreterare var värd för mötet. Våra möten är öppna för alla som är nyfikna på de frågor vi tar upp. Så du behöver inte vara medlem för att vara med. Men naturligtvis vill vi gärna uppmuntra våra medlemmar att komma. Särskilt nu när vi kunnat börja med möten i vår lokal igen. Där vi kan bjuda på fika som kan funka bra som kvällsmat. Och föra givande samtal.

Foto av Pavel Danilyuk från Pexels

Egna erfarenheter av bristande samarbete mellan myndigheter

Marianne Rimbark började med att berätta om sina egna erfarenheter hur frustrerande samarbetet mellan försäkringskassan, arbetsförmedlingen och socialen kan upplevas.

Marianne Rimbark, Attention Huddinge Botkyrka Salem

Så här skulle samarbete mellan myndigheter kunna fungera bättre

Ett samarbetsorgan finns på kommun nivå för att hjälpa och utveckla samarbetet mellan de ovan nämnda instanserna samt psykiatrin. Sedan finns även de personliga ombuden som kan hjälpa och stötta brukaren.

Medborgarlön skulle få bort så mycket strul

Samtalsämnet gled över på medborgarlön, hur skulle ett samhälle se ut där medborgarlön existerar och där försäkringskassan, arbetsförmedlingen och socialen i princip skulle kunna avvecklas. Ett medborgarlön pilotprojekt har körts i Finland och nu diskuteras även ett pilotprojekt i Sverige.

Välkommen på våra kommande måndagsträffar

som vi alltså har första helgfria måndagen, augusti-december samt februari-juni. Hm, det blir nog enklare att kolla i vårt kalendarium istället för att lättare se vad som gäller för tid, plats och innehåll.

Nästa måndagsträff redan den 1 november

Värd för den träffen är Anders Pemer som också är ordförande i vår lokalförening. Han kommer att berätta mer om sin träff-verksamhet. Kanske har du varit med på någon av Andres träffar eller läst om dem, t ex i medlemstidningen Attention (nr 1, 2020).

Anders Pemers träff-verksmhet

 

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 6 =