Visst vågar du gå på din förenings årsmöte.

Våga gå på din förenings årsmöte

Ja, varför skulle du inte våga gå på din förenings årsmöte? Vad händer och vad kan hända på ett årsmöte? Till exempel den här föreningens årsmöte, lokalföreningen Attention Huddinge-Botkyrka-Salem.

Visst vågar du gå på din förenings årsmöte.

Tid och plats för vår förenings årsmöte

Vi har vårt årsmöte samma tid och plats som vi brukar ha vår månatliga måndagsträff i vår lokal i Huddinge centrum. I år, 2022 blir det måndag den 7 mars i Rådsalen, Fullerstatorget 4-6. Rådsalen som du hittar till så här.

Vi börjar kl 18 med fika som vi gör iordning tillsammans. Vi brukar kunna ordna så det finns fika som passar var och en. På årsmöten brukar det alltid vara aningen mer matig och/eller festligare förtäring dessutom.

Lika bra att skriva det direkt. I år, 2022 har vi ingen anmälan till årsmötet. Det är bara att komma. En anledning till att det brukar vara föranmälan kan vara att mat ska beställas. Men vi fixar fika till alla så det är bara att komma!

Årsmöten brukar inte vara så långa så vi räknar med att vara klara sisådär kl 20. Naturligtvis går det bra att gå tidigare om det behövs. Det kan också vara så att vissa vill stanna kvar lite längre för eftersnack. Då har vi klarat av eventuell oro för att det ska ta alldeles för lång tid att vara med på ett årsmöte.

Det är inte ”farligt” att gå på årsmöten

Jag som skriver det här, Lisel Humla Sjöstedt brukar skämta om att det är ”farligt” för mig att gå på årsmöten för då hamnar jag alltid i styrelsen eller får nåt annat uppdrag i föreningen. Så var det till exempel när jag var med den här föreningens årsmöte första gången. Och vet du vad. Det är jätteglad för. Att vara med i styrelsen i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem är så trevligt. Jag känner att jag gör nytta i vårt samhälle på en alldeles lagom nivå.

Egentligen ska det inte finns någon ”fara” att sådär under pågående årsmöte bli vald till något förtroendeuppdrag. Allt det där ska vara ordnat innan med hjälp av valberedningen. Den valberedning som förhoppningsvis utsågs på förra årsmötet. Men det är det som brukar vara kruxet. Att hitta en valberedning som har förutsättningar att lyckas med sitt uppdrag.

Då kan vi inför årets årsmöte stolt meddela att vi har ett förslag på styrelse för årsmötet att ta ställning till och rösta om. Så där finns ingen fara i år. Ska möjligtvis vara ”risken” att bli tillfrågad om att vara med i valberedningen. Men även där har vi en ny och bättre lösning på gång inför framtiden.

Du bidrar genom att vara medlem

Vad vill du göra som medlem?

Det finns ju även andra sätt att vara aktiv i en intresseförening som vår. Det finns andra roller än styrelse, revision och valberedning. Det finns projekt som du kan vara med och skapa. Vad får du för idéer när du tänker på det? Sånt kan vi också prata om på årsmötet.

Aktuell skolpolitik bjuder vi också på

Vi i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem brukar bjuda på något mer trevligt och intressant på våra årsmöten. Det kan vara underhållning, det kan vara intressant information. Just i år, 2022 satsar vi på att berätta vad som händer och är på gång i den lokal skolpolitiken va gäller NFP-frågor. Den presentationen och diskussionen tar vi när vi fikar.

Vår lokal Rådsalen är bra för årsmöten

Vad finns det mer att oroa sig för inför att vara med på ett årsmöte? Är det någon som minns det där med att hålla avstånd och att inte träffas i för stora grupper? Även på den fronten är det lugnt att vara med på vårt årsmöte. Lokalen är stor och så många medlemmar och ev. blivande medlemmar brukar det ju inte vara som kommer. Även om vi självklart vill att alla som vill kommer.

Vill du hellre delta på vår förenings årsmöte online

En fördel vi fått med oss från pandemin är online-möten. En fördel för vissa av oss i alla fall. För andra har det bara varit krångligt, det vet vi. Så då tar vi det bästa från två världar och sänder själva årsmötet som börjar ca kl 19 via Zoom. Klicka bara på länken här då.

Kameran kommer bara att vara riktad mot mötesordförande och mötessekreterare. Om ens det. Kanske blir det bäst att bara lyssna på årsmötet online. Och det spelas inte inte utan sänds bara live med de enkla förutsättningar vi har där och då.

Välkommen till din förenings årsmöte

Jamen då så. När än du än läser det här. Visst känner du dig mer inspirerad att gå på din förenings årsmöte. Du vet också att du kan skriva kommentarer här under med dina reflektioner på den här texten. Eller skriva till oss och då hittar du vägar för det här.

Välkommen till din förenings årsmöte!

 

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre − 2 =