Vill du promenera mera NPF-anapssat?
| |

Vill du också promenera mera?

Gillar du att vara ute och gå? Vill du promenera mera än vad du gör i dagsläget? Vi tar två följdfrågor på det. Vad är det som hindrar dig från mer promenader? Vad skulle underlätta för dig att komma ut och gå? Kanske redan idag…

Vill du promenera mera NPF-anapssat?
Vill du också promenera mera?

Fundera på att promenera mera

Jag som skriver det här, Lisel Humla, jag har hund. Så för mig är promenader en del av livet. Varje dag, flera gånger om dagen. Fast vår hund är liten och när vädret är riktigt ruskigt går vi inte särskilt långt. Men ut går vi ändå. Det är jag tacksam för. Om jag inte hade hund skulle det inte bli lika mycket promenerande om jag känner mig själv rätt. Hur är det för dig?

Alla de här frågorna kan du hantera som du vill. Allt från att hoppa över dem (just nu) till att skriva ner hur det är för dig. skriva ner för dig själv eller om det passar dig som person skriva som kommentar här under eller maila dina tankar till oss i lokalföreningen Attention Huddinge-Botkyrka-Salem.

NPF-anpassad fysisk aktivitet är grejen

Länge har jag som är med i styrelsen och har som friskvård som yrke klurat på det där med NPF-anpassade promenader. Som yrkesverksam förbättrar jag ständigt hur träning kan anpassas efter individens förutsättningar. För några år sedan genomförde vi i vår lokalförening också ett eget pilotprojekt med NPF-gympa. Motionsträning i en gympasal för alla åldrar och alla NPF-diagnoser. Och som du ser här under går det bra att promenera mera även i en gympasal. Och du kan relatera till ringarna som du vill.

Promenera mera NPF-anpassat. Foto från vår NPF-gympa 2017
Promenera mera NPF-anpassat. Foto från vår NPF-gympa 2017.

Vi har ingen gympagrupp igång när jag skriver det här våren 2022. Men vem vet vad vi gör i framtiden.  När du är klar här kan du kolla i vårt kalendarium vad vi har på gång. Just nu fokuserar vi på göra det bästa vi kan med NPF-anpassade promenader i grupp.

Även du som inte gillar att göra grejer i grupp kan lugnt läsa vidare. Jag sa ju NPF-anpassat så det går utmärkt att gå för sig själv även i gruppen, till och med i sitt eget tempo. Blir du nyfiken på hur det går till? Du kanske till och med känner att du skulle vilja testa att vara med.

Ännu ett skäl att höra av sig till oss. Det tror jag är enklast via mail för du kanske vill lämna kontaktuppgifter. Så att du får reda på mer om våra NPF-promenader. Förhoppningsvis inspirerar det här dig att klura på hur du kan förbättra dina egna möjligheter att komma ut på promenad. Redan nu.

NPF-promenera mera förr eller senare

Vi kommer senare under våren 2022 att bjuda på möjligheter att NPF-promenera tillsammans till att börja med i centrala Huddinge och i Fittja. Vi berättar naturligtvis när och hur du kan vara med när det är dags. 

Promenera mera NPF-anapssat i grupp
Promenera mera NPF-anpassat i grupp.

Innan dess kommer vi att presentera konceptet på ett Samverkansmöte för alla lokalföreningar i Stockholms Län. Vi är faktiskt en liten projektgrupp som består av två personer och två inriktningar. Förutom NPF-anpassade promenader ingår även NPF-anpassade vandringar. Promenaderna i stadsmiljö och parker. Vandringarna i naturområden. Kanske är det din grej? Vi berättar mer om det allteftersom också. 

Du som nu har tagit till dig det här ända hit. Vill du promenera mera redan nu? Ibland räcker det också att bara läsa någonting som gör att du själv kommer på hur du kan förbättra förutsättningarna för dig. Hur får du till en promenad NPF-anpassad efter dig själv helst idag…?

Vid tangentbordet

Lisel Humla, pilotprojekt NPF-promenader

Lisel Humla Sjöstedt
Attention Huddinge-Botkyrka-Salem

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + fyra =