Målarboksgympa med Attention Huddinge-Botkryka-Salem
|

Mer kreativ kultur på Attentions temavecka

Visst är det bra att få lite extra energi från Attentions temavecka! Den här gången. 6-12 mars 2023 är det kreativitet och kultur som gäller. Ta gärna en titt i Attention Stockholms läns kalender och se vad vi i de olika lokalföreningarna har hittat på för skoj för oss medlemmar. Kanske har du också läst om temat i årets första medlemstidning. Eller så gör du det här:

Attentions temavecka kreativitet och kultur

Sammanträffande med kreativitet & kultur i Botkyrka

En kreativ kulturaktivitet där vi i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem är inbjudna men inte arrangerar är firandet av den internationella Kvinnodagen onsdag den 8 mars på Fittja bibliotek och Botkryka konsthall & konstverkstad. Det är ju inte vi som arrangerar det. Men du kan läsa mer om vad sker och hur du kan vara med i vårt förra blogginlägg.

Vi får energi till mer från Attentions temavecka

Men vi anordnar faktiskt en egen kreativ kulturaktivitet själva den här veckan. Något som legat och bubblat länge men som lades i malpåse när pandemin satte stopp på det mesta. Men nu kan vi plocka fram vår kreativa kulturkaramell igen. Det fick vi energi till från Attentions temavecka.

Nu är det dags för Målarboksgympa

Vad i hela fridens namn är Målarboksgympa under kanske du. De flesta känner till målarböcker för vuxna. Alla har väl också en förståelse för vad sittgympa kan vara. Tänk efter, de som gillar att måla i målarböcker för vuxna sitter oftast inte särskilt ergonomiskt rätt. Kanhända också att de sitter för länge. Då motverkas de goda effekter målandet har.

Målarboksgympa på Attentions temavecka

Så här kan Målarboksgympa vara

Men hur skulle det vara om någon klok och snäll person styr upp det hela med enkla välgörande rörelser och avbrott i målandet. Ordnar med lugn musik i bakgrunden. Fixar fika. Bjuder in till samtal och reflektion. Och allt tillsammans med lagom många andra som också vill vara med. Sitta tillsammans runt ett bord eller gå undan lite för sig själv. Hålla på en lagom stund. Och sen längta till nästa tillfälle med Målarboksgympa.

Vi vill ha Målarboksgympa på Attentions temavecka

Så då ordnar vi det. Kanske lite kort på för er som vill vara med på vårt första prova på. Men vi glider ju på energin från Attentions temavecka Kultur & kreativitet. Så boka din plats bums till vår första Målarboksgympa söndag den 12 mars kl 14-15.30 i vår föreningslokal på Fullerstatorget 4-6 i Huddinge.

Vi gör så här

Du som är medlem i vår lokalförening får mejl om det. Vi lägger upp det i Attention Stockholms läns kalender och så hjälps alla lokalföreningar som vill åt att dela det till sina medlemmar. För våra prova på-tillfällen med Målarboksgympa är gratis för medlemmar i Attention. Även icke-medlemmar är välkomna men då kostar ett prova på-tillfälle 90 kr som betalas på plats, kontant eller Swish.

Vi har det som behövs i Huddinge

Vi har målarböcker, färgpennor och pennvässare i överflöd på plats. Har du eget material du hellre vill använda ta med det. Men då gäller det ju att hålla reda på det. Vi bjuder på enkel fika som passar de flesta kostpreferenser (gluten, laktos, vegan).

Målarboksgympa med Attention

Aktiviteten är i första hand riktad till vuxna inklusive unga vuxna. Har du barn du tror skulle uppskatta att vara med så blir det bäst i sällskap med någon vuxen. Just upplägget form och frihet som finns i Målarboksgympan har många fördelar för människor med NPF som känner att det här kan vara något för dem.

Så här anmäler du dig

Det är begränsat antal deltagare så föranmälan är obligatorisk. Det gör du helst direkt eller senast lördag den 11 mars på valfritt sätt via vår Kontakt-sida. Skriv vad du vill men se till att helst få med orden Anmälan 12 mars. Skriv också gärna vilken lokalförening du är med i om du är med i någon förstås. Är du med i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem har du kanske sett att vi har förkortningen hubosa. Du får bekräftelse ganska omgående om det finns plats ledig att vara med.

Du som vill veta ännu lite mer

Har du några frågor och funderingar när helst du än ser det här inlägget kan du också använda dig av valfri kontaktmöjlighet på vår Kontakt-sida. För det kommer att bli fler prova på-tillfällen och mer möjligheter att Målarboksgympa.

På hemsidan urforma.nu kan du också kolla in vem den där snälla och kloka personen som håller i Målarboksgympan är och dessutom läsa mer om dess historia och allt möjligt annat som du kan tänkas vilja veta. Vi avslutar med en ledtråd till vem som håller i Målarboksgympan och dess ursprung. Ps. Det går bra att Målarboksgympa i vanlig klädsel. Att vi på bilden är klädda som vi är beror på att vi är på en gympakonferens i Florida…

Lisel Humla Sjöstedt och Susan Abel Sullivan 2019, Florida

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 10 =