Bristande samarbete mellan myndigheter drabbar oss med NPF
Igenkänning på det? Någon mer som upplevt frustration över bristande samarbete mellan myndigheter? Särskilt om du eller dig närstående har NPF-diagnos.
Måndagsträffen den 4 oktober
På det temat började samtalet på vår månadsträff i vår föreningslokal Rådsalen i Huddinge centrum. Marianne Rimbark, föreningens sekreterare var värd för mötet. Våra möten är öppna för alla som är nyfikna på de frågor vi tar upp. Så du behöver inte vara medlem för att vara med. Men naturligtvis vill vi gärna uppmuntra våra medlemmar att komma. Särskilt nu när vi kunnat börja med möten i vår lokal igen. Där vi kan bjuda på fika som kan funka bra som kvällsmat. Och föra givande samtal.
Egna erfarenheter av bristande samarbete mellan myndigheter
Marianne Rimbark började med att berätta om sina egna erfarenheter hur frustrerande samarbetet mellan försäkringskassan, arbetsförmedlingen och socialen kan upplevas.
Så här skulle samarbete mellan myndigheter kunna fungera bättre
Ett samarbetsorgan finns på kommun nivå för att hjälpa och utveckla samarbetet mellan de ovan nämnda instanserna samt psykiatrin. Sedan finns även de personliga ombuden som kan hjälpa och stötta brukaren.
Medborgarlön skulle få bort så mycket strul
Samtalsämnet gled över på medborgarlön, hur skulle ett samhälle se ut där medborgarlön existerar och där försäkringskassan, arbetsförmedlingen och socialen i princip skulle kunna avvecklas. Ett medborgarlön pilotprojekt har körts i Finland och nu diskuteras även ett pilotprojekt i Sverige.
Välkommen på våra kommande måndagsträffar
som vi alltså har första helgfria måndagen, augusti-december samt februari-juni. Hm, det blir nog enklare att kolla i vårt kalendarium istället för att lättare se vad som gäller för tid, plats och innehåll.
Nästa måndagsträff redan den 1 november
Värd för den träffen är Anders Pemer som också är ordförande i vår lokalförening. Han kommer att berätta mer om sin träff-verksamhet. Kanske har du varit med på någon av Andres träffar eller läst om dem, t ex i medlemstidningen Attention (nr 1, 2020).