Nyfiken på Hemmagympa med NPF-anpassning?

Om du är nyfiken på Hemmagympa med NPF-anpassning så har du kommit rätt. HEmmagympa i sig finns det många fördelar med för dig med NPF. HEmmagympa online erbjuder för det mesta ännu fler fördelar ur NPF-perspektiv. Och Hemmagympa online med medveten NPF-anpassning ger dig nästan garanti på att det funkar för dig med NPF att få din träning gjord. Det är faktiskt det viktigaste, att träningen blir gjord. Eller vad säjer du?

Vad är Hemmagympa med NPF-anpassning?

Rent praktiskt så sänds den via YouTube och du kan vara med live på bestämda tider eller träna när du vill i efterhand. För att få tillgång till gympa-passen behöver du registrera dig som medlem. Det kan alla göra gratis och bli bronsmedlemmar. Då får du tillgång till ett fåtal gympapass, men bra nog ändå. Blir du silvermedlem får du all Hemmagympa online med Fröken Humla. Så här kan det se ut på ett gympapass. Här kan du spana in hemmagympa online och testa lite.

Hemmagympa med Fröken Humla

Vänta nu, vem är Fröken Humla?

Fröken Humla heter egentligen Lisel Humla Sjöstedt, därav smeknamnet. Och det är jag som skriver den här texten. För jag, Lisel Humla Sjöstedt är klubbmästare i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem. Mitt yrke är att vara gruppträningsinstruktör och utbildare i/utvecklare av anpassad träning. Mina kunder är främst olika föreningar inom funktionsnedsättningsområdet. De anlitar mig för att leda gruppträningspass eller för att utbilda/inspirera instruktörer.

I ett projekt genom Attention Huddinge-Botkyrka-Salem har vi utvecklat det vi kallar NPF-gympa. Det gjorde vi en gympasal men som tiderna nu är, sommaren 2020, så är online en bättre och säkrare gympasal för alla. Så det jag nu gör som Fröken Humla är att hålla anpassade gympapass online genom det vi kallar Hemmagympa online med Fröken Humla.

NPF-gympa i gympasal

Hur är Hemmagympa med Fröken Humla NPF-anpassad?

Bästa svar för du i ett tidigare blogg-inlägg här på sajten: Bästa träningen för dig sommaren 2020

Och har du läst så här långt kommer du säkert själv på hur NPF-anpassad Hemmagympa online skulle kunna vara bra för dig. Vad skulle göra det möjligt för dig att få till en regelbunden fysisk aktivitet? Vad står på din önskelista för att göra det möjligt? Förhoppningsvis stämmer det tillräckligt mycket överens med hur Hemmagympa online är upplagt.

Är det dags att höra Fröken Humlas syn på saken?

Vad säjs om en video på 9 minuter där du t o m kan vara med och sittgympa litegrann. Allt det där d kan läsa om här kommer med på sitt sätt i videon. Inte exakt samma ord me det är bra att saker säjs på olika sätt.

Så, vad tänker du nu, om du har tagit del av videon? Är du redo ta emot det din lokalförening Attention Huddinge-Botkyrka bjuder dig på som medlem?

Belöning för att du tagit dig ändå hit – gratis Hemmagympa online silver

Du som är medlem i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem blir alltså  bjuden resten av sommaren (t o m 31 augusti 2020) på Hemmagympa online med Fröken Humla som silver-medlem. Du behöver bara göra en sak för att starta den processen. Det är att skicka ett meddelande till oss att du vill bli silvermedlem. När du gjort det får du ett mail tillbaka med en länk där du kan registrera ditt konto och sen hamnar du direkt på medlemsportalen för Hemmagympa online silver.

Det är det där första steget som ska tas, eller hur. Och ditt första steg är att skriva ditt namn, för- och efternamn samt en mailadress och bara skicka iväg. Rutan där du kan skriva meddelande kan du lämna tom eller passa på att skriva in dina frågor och funderingar.

Varmt välkommen till NPF-vänlig Hemmagympa online med Fröken Humla!

 

 

Hitta dina Gympa-superkrafter

Vad är det nu klubbmästare Lisel Humla har hittat på? Gympa-superkrafter? Vad är det för något? Snabbt och sammanfattat svar direkt: För att få din så viktiga och välgörande regelbundna fysiska träning gjord behöver du dina gympa-superkrafter. Eller hur…

Vad är Gympa-superkrafter?

En filosofisk fråga, eller hur. Vilken tur då att Attention Huddinge-Botkyrka-Salems klubbmästare Lisel Humla ägnar sig åt filosofisk friskvård och är utbildad FAR-ledare. Naturligtvis är jag också mycket annat, men det får räcka för tillfället.  Och frågan vad Gympa-superkrafter är kommer att ventileras, vändas och vridas på i en livesändning på Youtube onsdag kl 19 den 1 juli. Efter det kan vi nog alla bättre svara på fråga: Vad är Gympa-superkrafter`?

Här kan du Hitta dina Gympa-superkrafter

Det ger extra energi att vara med när “föreläsningen” sänds live. Du kan kommentera och få svar i direktsändning av mig och av andra som tittar. Det  är till fördel för oss som varelser hävdar jag som kommer att prata mycket om “varande”.  Jag sa ju att jag håller på med filosofisk friskvård…

Men märkligt nog går det att känna nästan samma känsla av direktsändning även när du tittar i efterhand. Då finns även fördelen att du kan ta paus när det passar dig.  Så välkommen till ett peptalk med Fröken Humla om hur du hittar dina Gympa-superkrafter.

Gympa online

När kan du Hitta dina Gympa-superkrafter?

Onsdag kl 19 den 1 juli sänds Hitta dina Gympa-superkrafter live på YouTube. Därefter ligger det kvar så att du kan ta del av det när det passar dig.

Genväg till dina Gympa-superkrafter

Du som känner att du vill ha ännu mera pepp att få igång dina Gympa-superkrafter och är medlem i lokalföreningen Attention Huddinge-Botkyrka-Salem, du har en fin gåva som bara ligger och väntar på dig. Vår förening har beslutat bjuda dig som är medlem i just vår lokalförening på Hemmagympa online med Fröken Humla resten av sommaren. Ända t o m 31 augusti kan du som är medlem i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem vara träna NPF-anpassad Hemmagympa online med Fröken Humla alldeles gratis.

Lisel Humla Sitt ner-gympa

Så här får du gratis Gympa-superkrafter

För att få tillgång till Hemmagympa online behöver du anmäla dig och skapa konto på medlemsportalen. Gratis-möjligheten är som sagt bara öppen för dig som är medlem i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem. Gör en intresseanmälan här neda så får du en inbjudan till Hemmagympa online där dina Gympa-superkrafter kan aktiveras bara genom att du är med på gympan. Det är den lilla detaljen förstås. Ps. Du behöver inte skriva något i Meddelande rutan om du inte vill. Det är mailadress och namn som är det viktiga. Passa på att ta tillvara den här medlemsförmånen! Just den här sommaren är regelbunden fysisk aktivitet viktigare n någonsin.

Bästa träningen för dig sommaren 2020?

Grattis du som är medlem i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem. Du har fått en guldbiljett till bästa träningen i sommar för dig. Din bästa träning ur många perspektiv. Vi ska gå igenom det. Men först berätta vad den där guldbiljetten innebär.

Bästa träningen

Hemmagympa online hela sommaren för medlemmar

Du som är medlem i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem har fått möjlighet att bli silver-medlem i Hemmagympa online med Fröken Humla. Din guldbiljett ger dig ett silver-medlemskap. Medlemskapet gäller från och med nu när du läser det här till och med 31 augusti. Vill du veta vad som ingår i Hemmagympa online med Fröken Humla innan du anmäler dig eller vill du bli silver-medlem direkt. Vi är alla olika.

NPF-gympa i Hemmagympa online med Fröken Humla

Kanske känner du till att vi i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem genomförde ett projekt för några år sedan för att testa NPF-gympa. Ansvarig för NPF-gympa var nuvarande klubbmästare och som också skriver den här texten, Lisel Humla Sjöstedt. Ja, just det, Fröken Humla. Här har vi tre glada herrar på NPF-gympan 2017.

NPF-gympaVi i föreningen kunde inte fortsätta med NPF-gympa då men nu finns den inbyggd i den Hemmagympa online som Fröken Humla erbjuder föreningar och privatpersoner. Det jag, Lisel Humla Sjöstedt jobbar med i vanliga fall är just att vara gruppträningsinstruktör åt olika intresseorganisationer inom funktionsnedsättningsområdet. Men som tiderna nu är gympar vi online istället för i gympasal eller bassäng. Bara det att du gympar hemma och online gör det till NPF-gympa.

 

 

NPF-gympa & Hemmagympa online blir bästa träningen i sommar

Det kan ju vara bra att kolla in lite mer i detalj vad Hemmagympa online med Fröken Humla är. Det finns en hel sida full med prova på-pass på några minuter upp till hela pass med Stå upp-gympa och Sitt ner-gympa samt Minigympa som det heter i Hemmagympa online-världen. På sidan kan privat-personer bli medlem men det är bara här som du som är medlem i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem kan bli silvermedlem utan kostnad för din del.

Bästa träningen är den som blir av

Det som gör Hemmagympa online med Fröken Humla till NPF-gympa går att lista. Vi tar argumenten huller om buller.

 • Ingen annan ser dig när du gympar
 • Du kan vara klädd hur som helst
 • Du kan anpassa rörelserna efter hur du vill göra dem
 • Du behöver inte åka hemifrån
 • Du kan träna när du vill om det passar dig
 • Du kan träna live på bestämda tider om det passar dig
 • Musiken är ganska låg och vi använder klassisk musik och instrumentalmusik
 • Gympafröken är snäll och pedagogisk
 • Rörelserna är anpassade efter vanligt förekommande svårigheter
 • Vi chattar med varandra i anslutning till gympan eller skriver i forumet till varandra
 • Vi tränar sånt som brukar vara bra för olika NPF-diagnoser som t ex koordination och kroppskännedom
 • Regelbundet schema
 • Gympan upplagd efter FYSS rekommendationer (Fysisk aktivitet 150 min/vecka)
 • live-pass varje vardag
 • ett stort bibliotek med inspelade gympapass
 • sms-påminnelser och/ellr via Messenger
 • Fröken Humla har olika kläder för att särskilja de olika passen
 • medlemsportal med allt du behöver för att ha koll

Det finns säkert många fler argument för att Hemmagympa online med Fröken Humla är bra för oss i NPF-svängen. Det är väl värt att pröva. Och det gör du enklast genom att registrerar konto som silver-föreningsmedlem.

När du blir silver-föreningsmedlem

Då får du tillgång till medlemsportalen för silver-medlemmar. Där hittar du aktuellt schema och aktuellt pass. Där finns också ett bibliotek med alla tidigare gympapass. Hemmagympa online med Fröken Humla startade den 16 mars 2020 på grund av de omständigheter vi nu lever under. Vi har ett forum som du gärna får sätta lite fart på genom att skriva trevliga saker. Gympapassen sänds via Youtube och det vi kallar Fredagsmys och Minigympa sänder vi via LiveWebinar (som vi också använder för Attentions medlemsmöten online .Läs mer om hur LiveWebinar funkar här: På bilden är det Fröken Humla som har online-möte med Lisel Humla Sjöstedt. Du är varmt välkommen att vara med så vi blir fler…

Medlemsmöte online

Låt oss sammanfatta bästa träningen för sommaren 2020

När du har undersökt lagom för just dig vad Hemmagympa online med Fröken Humla är så kan du enkelt och gratis registrera ditt medlemsskap här. Det gäller till och med den 31 augusti. Det är enkelt att registrera dig som medlem. Du behöver skriva in vilken förening du tillhör och om du vill ha sms-påminnelser innan de dagliga live-passen fyller du också ditt mobilnummer. Du registrera ditt silver-föreningsmedlemskap här.

Fröken Humla hälsar dig välkommen till Hemmagympa online

Vi i styrelsen i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem hoppas att du som r medlem uppskattar möjligheten att skapa den bästa träningen för dig i sommar. Och jag, Lisel Humla Sjöstedt, klubbmästare i föreningen hälsar dig välkommen även som Fröken Humla. Jag hoppas vi ses i Hemmagympa online!

Lisel Humla Sitt ner-gympa

Ps. Hör av dig till oss i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem om du har några undringar du vill klara ut innan du eventuellt går med i Hemmagympa online med Fröken Humla. Du kan naturligtvis också fråga Fröken Humla….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medlemsmöten online våren 2020

Så mycket har ändrats denna vår. Så även vad som gäller för våra medlemsmöten. Nu har vi ett medlemsmöte kvar för våren, onsdag den 20 maj. Enligt plan skulle vi träffast i Broängsgården i Tumba. Men nu gäller ändrade planer. Nu träffas vi online. Det kan till och med vara till fördel för en del av oss. Det kan bli lättare att vara med online än “offline”.

Så här gör vi våra medlemsmöten online

Vi har letat efter ett enkelt sätt att hålla möten online och har fastnat för tjänsten LiveWebinar. Kanske har du denna vår kommit i kontakt med flera andra tjänster/program för online-möten, t ex Zoom. LiveWebinar påminner om Zoom men är enklare att använda. Hoppas vi…

Vi kör kortare tid för våra online-möten för det kräver ganska mycket koncentration. Vi kör en paus mitt i och du kan också själv ta paus när du vill. Vi öppnar onlinerummet 1o minuter innan mötet börjar så att vi kan hjälpas åt med eventuellt tekniskt strul. Vi spelar inte in medlemsmötena online.

Du kan vara med på olika sätt. Antingen fullt ut med video och ljud till att bara lyssna och kanske chatta.

Länk till medlemsmötet online onsdag kl 19-20 den 20 maj

Här är länken: https://livewebinar.com/475-438-895

Använd webbläsare Chrome, Firefox eller Opera. Safari och Edge brukar krångla. Kör du via mobil/surfplatta se till att du har den stabilt placerad när du ska vara med. En annan sak du kan tänka på är att ha en lugn bakgrund, en vägg utan allt för mycket dekorationer t ex. Bäst ljus får du om du har en lampa/ljuset bakom kameran.

Jag som skriver det här är er klubbmästare Lisel Humla Sjöstedt. Jag har gjort en video och skrivet än mer i detalj om sånt som är bra att veta innan du är med i ett LiveWebinar-möte. Den finns på min egen sajt Urforma.nu. Det är också jag som är värd för vårt medlemsmöte online onsdag den 20 maj.

Jag avslutar med en bild som visar både mig och LiveWebinar. Det är från när jag testar tjänsten och har ett möte med mig själv.

Medlemsmöte online

 

 

Södertörns högskola gör en utvärdering åt Botkyrka kommun, om arbetet som gjorts inför valen med information och aktiviteter. De intervjuar invånare i kommunen och vill nu komma i kontakt med personer som inte röstade i valet 2018. Intervjun är anonym, 15 minuter lång och om du ställer upp får du en biobiljett som tack (som är giltig även under nästa år!) Intervjun görs på telefon. Du behöver inte kunna något särskilt om politik eller kommunen eller liknande. Hör gärna av dig direkt till Södertörns högskola om du kan tänka dig att bli intervjuad: jenny.madestam@sh.se

Inställt idag onsdag

Hälsa och planeringsförmåga har varit bristvaror, men det blir ingen träff i Broängsgården idag 18 mars. Den ende med nyckel sitter i karantän, inte pga Corona, men väl pga förkylning med bl a hosta. Vi har försökt förbereda för en medlemsträff online i stället, men det är oklart om det hinner lösas till nu i kväll.

Anhörigträffar i Botkyrka

Anhörigstödet i Botkyrka kommer att hålla en serie träffar för anhöriga med barn med NPF. Onsdagarna 4 mars, 25 mars, 15 april, 6 maj och 27 maj. Kl 17.30-19.00, kaffe och mingel från 17.00. Plats: Kommunalhuset i Tumba plan 1, Munkhättevägen 45. För information och anmälan mejla anhorigstod@botkyrka.se och ange ditt namn och telefonnummer, eller ring Saber Mehdizadeh på telefon 072-453 05 38.

Anhörigstödets informationsblad om träffarna som pdf.

Tradition i Nynäshamn

På söndagen var ordförande Anders för andra året i rad inbjuden till grannföreningen Attention Nynäshamns årsmöte, och fick äta tacobuffé och vara ordförande för själva årsmötet. Mycket trevligt!

Föreläsning Botkyrka folkhögskola lärarassistentutbildningen

Idag, 2020-02-07,  har jag varit på Botkyrka folkhögskola och föreläst för en underbar grupp som utbildar sig till lärarassistenter. Jag har föreläst om Attention samt hur det är att vara mamma till två underbara barn med NPF diagnoser och utmaningarna med en fungerande skolgång. /Marianne

Presentation

Anhörigmässa i Tumba

Idag ställde vi ut på Botkyrka kommuns anhörigmässa, en av dagarna i årets anhörigvecka i kommunen.